banner388

O ilde vaka sayısı dörde katlandı!

Vali uyardı! Korona virüs vaka sayısı dörde katlandı...

O ilde vaka sayısı dörde katlandı!

Vali uyardı! Korona virüs vaka sayısı dörde katlandı...

26 Haziran 2020 Cuma 22:27
O ilde vaka sayısı dörde katlandı!

YAYILMA HIZI ÖNLENEMEDİ...

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, "Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500'e ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur. Bir anlamda sağlık personelimizin özverili çalışması, üstün gayreti boşa çıkmış, çekilen bu sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlememiştir" açıklamasını yaptı.

PANDEMİ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ...

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde ‘Pandemi Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’da katıldı. Atatürk parkından başlayıp, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona eren yürüyüşe sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri de eşlik etti.

"REHAVETE KAPILDIK"

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman’da korona virüsü nedeniyle 16 kişinin vefat ettiğini belirterek “Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500’e ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur. Bir anlamda sağlık personelimizin özverili çalışması, üstün gayreti boşa çıkmış, çekilen bu sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlememiştir. Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmamızın tam zamanı. Hatamız şu; rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım." dedi. 

Kaynak: Sözcü 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.