banner388

O Fabrika Personel Arıyor Fakat….

Siirt’te faaliyete geçen fabrika personel alımında sorun yaşıyor. Nedeni ise çalışacak personel bulamıyor

O Fabrika Personel Arıyor Fakat….

Siirt’te faaliyete geçen fabrika personel alımında sorun yaşıyor. Nedeni ise çalışacak personel bulamıyor

11 Ocak 2017 Çarşamba 11:09
O Fabrika Personel Arıyor Fakat….

Siirt’te bir vatandaş uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra kendi memleketine dönüp burada çalışma hayatına devam etmek istedi. Burada tekstil fabrikası kurarak Celal Kenan Uluğ memleketine yatırım yapmanın daha doğru olduğunu düşündü. Fakat sonraları hiç aklına gelmediği problemle karşılaştı.

Yaklaşık 1 yıl önce faaliyete geçen işletme personel alımında zorluk yaşıyor. Çünkü çalıştıracak eleman bulamıyor. Üstelik 800 ile 2000 arası da ücret vaadinde bulunduğu halde yine de bu sorunu aşabilmiş değil.

 Personele sağlanılan avantajlar arasında SGK, servis ve öğle yemeği de bulunuyor. 200 personelin arandığı fabrikaya yılda bir kişinin bile başvurmamış olması oldukça dikkat çekici. Öyle ki bazı makinaların üzeri tozlanmaya karşı kullanılamadığından naylonla kapatılmış durumda.

Fabrika işletmecisi Ulag, memleketine istihdam alanı oluşturmak için döndüğünü belirterek, “Halkıma hizmet için geri döndüm. Önceden küçük bir işletme ile başladım şu an gördüğünüz gibi bir yerlere gelebildik. Ancak eleman bulamıyorum. 55’e yakın eleman çalıştırıyorum şu an ancak burası 300-400 kapasiteli bir yer. 150 ile 200’e yakın eleman arıyorum. Evlerden iş yerine getirip götürmek için araç servisimiz var, öğle yemeği, sigorta, haftada 2 gün izin imkanı sunuyoruz. Sabah 08.00’den başlayarak akşam 19.00 arasında çalışma saatleri var. Buradan herkese duyurulur. Kendi milletime kendi halkıma hizmet için buraya geldim, gelin beraber burada çalışalım” diye konuştu.

Tekstil atölyesinde makinede parça dikimi yapan Nuran Turgut, iş şartlarının gayet iyi olduğunu belirterek, maaşları zamanında ve düzenli aldıklarını, çalışmak isteyen kadınların rahatlıkla burada iş bulabileceklerini söyledi.

Atöyle sahibi işçi bulamama sebeplerini Siirt’te yaşayan gençlerin işi beğenmedikleri ya da gözlerinin daha yüksekte olmasından kaynaklı olabileceğini düşünerek işsizlik sorunu olan bir şehirde kimsenin gelmemesini insanların çalışmaya niyeti olmadığı şeklinde yorumluyor.
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.