banner388

O devlet hastanesinde milyonluk yolsuzluk iddiası

Çıkan iddialar, o devlet hastanesinde yolsuzluk yapıldığı yönünde... Detaylar haberde.

O devlet hastanesinde milyonluk yolsuzluk iddiası

Çıkan iddialar, o devlet hastanesinde yolsuzluk yapıldığı yönünde... Detaylar haberde.

02 Haziran 2020 Salı 21:44
O devlet hastanesinde milyonluk yolsuzluk iddiası

HASTANE MALZEMELERİ Mİ SATILDI?

Kocaeli Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde görev yapan O.A.E., iddialara göre kamu kurumuna ait ameliyat sarf malzemelerini özel kurumlara sattı. O.A.E.'nin açığa alınıp hakkında başlatılan milyonluk yolsuzluk soruşturması aylardır sürüyor. O.A.E.'nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı da iddia ediliyor.

DEĞERİ 1 MİLYON TL

Kocaeli'nin Gebze'de Fatih Devlet Hastanesi'nde ortaya çıkan olay, 2019 yılının Ağustos ayında fark edilip  gastroentoloji birim sorumlusu olan genel cerrah O.A.E.'nin adı yolsuzluğa karıştı.

İddialara göre O.A.E., devlet hastanesine ait olan ameliyat sarf malzemelerini özel kamu kuruluşlarına sattı. Kimi malzemelerin piyasa değerinin ise1 milyon lira olduğu söyleniyor.

İSTİFA ETTİ

O.A.E.'nin büyük yolsuzluğunu hastane personelleri fark etti. Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirildi ve inceleme başlatılıp O.A.E. açığa alındı.

Bu sırada yurtdışına kaçacağı iddia edilen O.A.E., memurluktan istifa etti. Henüz tamamlanamayan soruşturma sırasında O.A.E.'nin hafta sonları ve mesai saatleri dışında Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gittiği öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2020-06-03 11:00:48

terazi herkese eşit tartmıyor . Atatürk olsaydı kimse devletin malına göz dikmezdi bu kadar hastane cezavi olmazdı.çünkü kimse basit işlere başvurmazdı.