banner388
banner390
banner410
banner408

O belediye Suriyelilerin plaja girişini yasakladı

Antalya Gazipaşa Belediyesi, Suriyelilerin plaja girmesini oyladı. Yapılan oylama oy çokluğu ile kabul edilerek Suriyelilerin plaja girişi yasaklandı. 

banner269

O belediye Suriyelilerin plaja girişini yasakladı

Antalya Gazipaşa Belediyesi, Suriyelilerin plaja girmesini oyladı. Yapılan oylama oy çokluğu ile kabul edilerek Suriyelilerin plaja girişi yasaklandı. 

11 Haziran 2019 Salı 10:10
O belediye Suriyelilerin plaja girişini yasakladı

CHP’li Meclis Üyesi Ulaş Özgen’in “Suriyeliler halk plajlarına alınmasın” başlıklı önergesi tartışmalara neden oldu. AK Parti ve MHP meclis üyeleri ret oyu verirken, 12 üyenin “evet” oyuyla Suriyelilerin ilçe sınırları içerisinde halk plajlarına girişleri yasaklandı. 

İNSANLARI RAHATSIZ EDEMEZLER

Meclis sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, "Sonuçta insan haklarına dikkat etmek durumundayız. İlçemiz aynı zamanda turistik bir bölge. Gelen kişinin vatandaşlık durumuna bakmamamız lazım. Eğer gelen kişi insanlarımızı rahatsız ediyorsa gereğini de yapmak durumundayız. Suriyeli olmuş başka bir ülkenin vatandaşı olmuş önemli değil. Şahsen ben vatandaşlığına, etnik kökenine veya mezhebine bakarak ayrım yapmak taraftarı değilim, doğru olmadığını düşünüyorum. Ama insanların da rahatsız edilmesine göz yumulmaması lazım. Kim rahatsız ederse etsin zabıtamız gerekeni yapacaktır. Karar alınmadan önce de vatandaşlarımıza rahatsızlık verenleri uyarıyorduk. Gerekirse güvenlik güçlerine bildiriyoruz." dedi.

ETNİK OLARAK AYRIMCILIK

Meclis kararının ardından açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ise karara tepki gösterdi. Suriyelilerin Türkiye’nin misafirleri olduğunu belirten Doğan, “Suriyeliler tek kelimeyle bizim misafirimizdir. Çünkü Suriyeliler Osmanlı bakiyesidir. Suriyeleliler bizim sınırlarımız içinde ikamet eden, Çanakkale'de bizimle birlikte omuz omuza savaşan, Osmanlı ordusunun savaştığı her yerde bizimle şehit veren, mezarlarımıza bakarsanız yan yana olduğunu fark edersiniz. Peki orada mezarlarımız yanyanaysa ümmet, millet birliği içerisinde kardeşçe yaşıyorsak, bunlar gerçekten Osmanlı bakiyesiyse bizim girdiğimiz plaja giremez demek, etnik olarak ayrımcılık yapmak değil de nedir? 

Sadece Suriyeliler mi var bu ülkede göçmen olarak? Afganistanlılar var, Iraklılar var, İranlılar var. Dünya'nın her yerinden gelen göçmen ve misafir vatandaşlarımız var ama meseleyi Suriyeliler üzerine odaklayıp, onların üzerinden etnik ayrımcılık yapma noktasına gelince bunu da çok ahlaklı ve doğru bulmuyorum. Çünkü bu siyasi konuya malzeme edilen ve milletin kafasını bulandıran aynı zamanda da Suriyeli misafirlerimizi inciten bir söylem. Ben bunu kabul etmiyorum. Suriyelilerin plajlara girmesini istemeyenler, tarlalarda, işyerlerinde onların ucuza çalıştırılmasına gelince seslerini çıkarmıyorlar” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2019-06-11 10:38:40

Bunun acil Samsun plajlarında gündeme gelmesi lazım! Geçen sene neler yaşandığını tüm Türkiye gördü...

Avatar
ahmet 2019-06-11 10:30:45

Toplumumuza adepte edin o zaman Askere de alıp suriye ye gönderin bir zahmet osmanlı nın bakiyelerini

Misafir Avatar
karasamsunlu 2019-06-11 14:19:45 @ahmet

suriyeli 20 li yaşlardakileri askere alıp eğitip suriyeye savaşa göndereceğiz deyin bunların hepsi kaçar gider Türkiyeden. Benim askerim şehit olacak bunlar mülteciyim ayağına yangelip yatacak benim memleketimde. Kim ya da kimler buna sebep se Allah bildiği gibi yapsın....

Beğenmedim! (0)
Avatar
Murat 2019-06-11 10:38:58

Misafir evde çok rahat hareket etmeye başladı sabah işe gideceğimizi umursamaksızın sabahlara kadar müzik dinleyip televizyon izlemeye, buzdolabının kapağını açıp canı ne isterse yemeğe, tuvaleti banyoyu sıra beklemeksizin kullanıp temizlemeden bırakmaya başladı.

Avatar
İsmail 2019-06-11 12:04:39

Türkiye için refarandum yapılması gerekiyor.Suriyelilerle yaşamak istoyormusunuz istemiyormusunuz.Bu kararı yaşayanlar karar vermeli.Bizi yönetenler degillllll

Avatar
Hakan 2019-06-11 10:59:58

Tebrikler istediğimiz bu işte

Avatar
Misafir he Ohhh 2019-06-11 12:03:11

Yaşıyolar vAllahi şimdi bizim gösteriş meraklısı bazı sözde yardım severler özel havuz yaptırır mağduriyeti giderir. Bizde iş ararız hala. Gider Evlatlarımızı Şehit veririz. Sonra 3. sınıf muamelesi gördüğümüzle kalırız. Haram zıkkım olsun Bu tip kişilere hakkım. Misafir he vay be benim ülkemde kardeşim ölecek ben misafir olarak adlandırılıp başka ülkede denize girecem nargile tüttürecem he . Bu canı o misafir denilen yolda seve seve zebanilere teslim etmezsem namerdim.

Avatar
Ali 2019-06-11 12:05:35

Akp liker herkez evine suriyeli alsin. Madem bu kadar seviyorlar. On yil sonra 10 milyon suruyeli okacak bu nemleketde

Avatar
ENGİN CAN 2019-06-11 13:35:19

AKP NİN TURKİYEYİ YIKMA POLİTİKASININ MEYVELERDİR