banner388

O Barajdan Müthiş Katkı

Üretilen toplam hidroelektrik enerjinin yüzde 2.5’i Deriner Baraj’ından

O Barajdan Müthiş Katkı

Üretilen toplam hidroelektrik enerjinin yüzde 2.5’i Deriner Baraj’ından

07 Ocak 2017 Cumartesi 17:09
O Barajdan Müthiş Katkı
Enerjinin dünya piyasasında giderek önem arz etmesi bu anlamda yapılan yatırımlarında önemini ortaya koyuyor. Bu bağlamda inşası yapılan tesislerden enerji üretiminde büyük kazanç bekleniyor.

Deriner BARAJI VE HES projesi 2016 yılı sonu itibariyle ülke ekonomisine 1,55 milyar katkı sağladı. 2 Aralık 2012’de açılışı yapılan Deriner Barajı ve HES’in yıllık 2 milyar 118 milyon kilowat saat enerji üretme kapasitesi bulunan tesisin şuana kadar beklenen katkıyı yaptığı düşünülüyor. 249 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en uzun barajı olan Deriner Barajı bu alanda Dünya’nın ise 6’ncı sırasında yer alıyor.

Ülke açısından bu gibi projelerin büyük bir zorunluluk olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ‘’ Biz enerji ithal eden bir ülkeyiz. Kendi kaynağımız olan bu enerjiyi değerlendirmek zorundayız. Tabiata dost yenilenebilir bu enerji kaynağına yatırım yapmaya devam edeceğiz.’’  görüşünde bulundu. 




Kaynak: TürkiyeGazetesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.