banner388
banner390
banner410
banner408

O Askerlere Baş Örtüsü Engeli Kalktı

Karar resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi

banner269

O Askerlere Baş Örtüsü Engeli Kalktı

Karar resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi

21 Ocak 2017 Cumartesi 16:56
O Askerlere Baş Örtüsü Engeli Kalktı
Jandarma Genel komutanlığı ve Sahil Güvenlik komutanlığı personeline ilişkin kanunda yer alan hükümlerde esaslar belirlendi.
Askeri subayları konu alan düzenleme bir dizi kolaylıklar içeriyor. Yapılan çalışmayla işlerinde engel oluşturabilecek durumların önüne geçilmek istendiği anlaşılıyor. Bu kapsamda kılık kıyafet alanında yapılan değişiklikler resmi gazetede yayınlandı.
Yüzleri açık olacak derecede
Yeni düzenlemeyle beraber Jandarma ve Sahil Güvenlikte yer alan kadın subayların yüzleri kapatılmayacak derecede desensiz giysilerin giyilmesine ilişkin kararı getirildi.
Hamile olan kadın subaylara sivil kıyafet izni
Yeni düzenleme çalışma hamile kadınlarla ilgili hükümlerde içeriyor. Yapılan çalışmayla beraber kadın subaylardan hamile olanlar isterlerse sivil kıyafetlerle de görevlerini yerine getirebilecekler. Ama bunun için önce hamile olduklarını belgelemeleri gerekiyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.