banner388

Nükleer santral toplantısında gerilim

Sinop'ta nükleer santral tartışmaları büyüyor. Bugün yapılacak olan ÇED Halkın Katılım Toplantısı'na Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve CHP milletvekilleri ve vatandaşlar alınmadı.

Nükleer santral toplantısında gerilim

Sinop'ta nükleer santral tartışmaları büyüyor. Bugün yapılacak olan ÇED Halkın Katılım Toplantısı'na Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve CHP milletvekilleri ve vatandaşlar alınmadı.

06 Şubat 2018 Salı 10:46

Sinop'ta nükleer santral projesi ile ilgili gerilim büyüyor. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulamalı Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan ÇED Halkın Katılım Toplantısı'na Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve CHP milletvekilleri ve vatandaşlar 'salon dolu' denilerek içeri alınmadı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Sinop İnceburun'da, Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesi planlanıyor. Ormanlık alan üzerine inşa edilecek olan santral için geçtiğimiz haftalarda harekete geçildi. Bölge sakinleri Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlayan proje için şimdiden 400 binden fazla ağaç kesildiğini söylüyor. Vatandaşlar, bugün yapılacak olan ÇED toplantısına, 'salon dolu' bahanesiyle alınmadı. Toplantıya katılmak isteyen vatandaşlar, polis noktalarından 3 kez GBT sorgusuna tabi tutuldu.

Toplantının yapılacağı alanda vatandaşları polis ekipleri TOMA'lar karşıladı. Toplantının yapılacağı salonu Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Orhan Sarıbal ve vatandaşların alınmaması ise büyük tepki çekti.

"BU CENNETİN YERİNE CEHENNEMİ YERLEŞTİRMENİN ANLAMI YOK"

Toplantıya alınmayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı konuşmasında, "Beni de içeri almadılar. Ben bu kentin belediye başkanıyım. İçeri alınmayan bütün insanlara ben kefilim. Ne olurdu bu insanları içeri alsalardı. Niye korkuyoruz konuşmaktan. Yapılan bu toplantı sadece göstermelik bir şeydir. Bu cennetin yerine cehennemi yerleştirmenin anlamı yok. Yazıktır" dedi.

Son Güncelleme: 06.02.2018 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meh88 2018-02-06 15:46:49

Yazık günah kardeşim nükleer enerji sağlıklı değildir neden ısrar ediyorlar niye insanları dinlemiyorlar. Çünki işin ucunda para var. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi varken nükleer enerji en son tercih olmalı. Nükleer enerji bizim gibi işini savsaklayarak yapan bir toplumun işi değildir. Her aşaması çok özenli bir titizlikle yürütülmesi gereklidir. Atıkları ayrı bir dert zaten. Atıklar yerin 500 mt altına özel 1 mt kalınlıģında betonlarda saklanarak tutulmaya çalışılmaktadır. Bide bu atıklar belli bir süre sonra radyoaktif sızıntılar vermeye başlar ve yeryüzüne çıkar. Biz ülke olarak böyle en ufak hatayı dahi kabul etmeyen bi enerji santralini yönetmemiz mümkün değildir. Yani bu tür enerji kaynakları uzun süreli kullanıma asla uygun değildir.