banner388
banner390
banner410
banner408

Niğde’li Gazetecilerden Kısa Film

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kendi mesleklerinin zorluklarını anlatan kısa film çektiler

banner269

Niğde’li Gazetecilerden Kısa Film

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kendi mesleklerinin zorluklarını anlatan kısa film çektiler

10 Ocak 2017 Salı 09:51
Niğde’li Gazetecilerden Kısa Film

Her mesleğin kendi içerisinde zorlukları vardır. Ve birçok meslek grubu da yıllarca süren bu zorluklarla başa çıkabilme ve sosyal haklarını koruyabilme davranışı çabasındadır. Gazetecilik mesleği ise toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde önemli bir rol oynayan, sorunların ortaya çıkarılması ve yaşanan problemlere çözüm yolu bulunmasında misyon üstlenmektedir. Ve tabi ki gazetecilik mesleğinin de kendi içinde zorlukları olduğu görüşü hakim.  Bu anlamda bu mesleği icra edenlerden ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’ için bir çalışma yapıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Niğde’de çalışan gazeteciler de bu güne özel bir proje gerçekleştirdiler. Mesleğin zorluklarının anlatıldığı kısa filmde, bir tatil gününü canlandıran gazetecilerin, aniden gelen bir haberle kuaförden, kahvaltıdan, çocuğunun yanından, hastaneden hızla ayrılmaları anlatıldı. 7 aylık bebeğiyle rol alan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ali Kadı, çektikleri kısa filim ile muhabirlerin yaşadığı zorlukları anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kısa filmde yer alan kişilerden Niğde Televizyonu Haber Müdürü Sema Tekeli ise, "Amacımız, gazetecilik mesleğinin zorluğunu anlatmaktı. Gerçekten fedakarlık gerektiren bir mesleğimiz var. Günümüz yok saatimiz yok. Ancak biz işimizi zorumuza giderek değil, severek yapıyoruz. Sevmeden yapılacak bir meslek değil. Biz de kısacık bir filmle mesleğimizdeki zorlukları anlatmaya çalıştık. Bu filmi çekerken katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı Niğde muhabiri Muhammed Yasir Aydoğan da, "Güzel bir senaryo oluşturduk. Bir olaya farklı ajanslarda, televizyon ve gazetelerde çalışan arkadaşlarımız olaya hızlı bir şekilde gelmeye çalıştılar. Senaryo gereği gazeteciler tatil günü cinayet haberi alır. Gazeteciler, kimi kuaförde, kimi kahvaltıda, kimi çocuğuyla ilgilenirken bu haberi alır ve herkes o anki işini gücünü bırakıp kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla olay yerine gider. Gazeteciliğin bu gibi zorluklarını anlatmaya çalıştık" şeklinde konuştu.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.