banner388

Nabi Avcı, Fitch’in Türkiye ile Alakalı Kredi Notunu Yorumladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunun düşürmesine ilişkin eldeki verilerin farklılık taşıdığına değindi

Nabi Avcı, Fitch’in Türkiye ile Alakalı Kredi Notunu Yorumladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunun düşürmesine ilişkin eldeki verilerin farklılık taşıdığına değindi

28 Ocak 2017 Cumartesi 18:20
Nabi Avcı, Fitch’in Türkiye ile Alakalı Kredi Notunu Yorumladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fitch’in, Türkiye’nin kredi notunun düşürmesine ilişkin eldeki verilerin farklılık taşıdığına değindi. Fitch’in verileri hakkında konuşan Bakan Avcı, verilerin ne kadarının sağlıklı ve doğru kullanıldığının tartışılabilir olduğunu söylerken kendilerinde bulunan verilerin farklı sonuçlar ortaya çıkardığını vurguladı.

Bizim elimizdeki veriler farklı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, kredi notunu düşürmesiyle ilgili konuşan Avcı, kullandıkları verilerin ulaşabildikleri kıstaslar üzerinden yorumda bulunduklarını söyledi. Uluslar arası anlamda bu gibi kuruluşların ellerine ulaşan ölçülebilir değişkenler üzerinden çıkarımda bulunmalarını kendi içlerinde doğru olarak görülebileceğini ama kendileri açısından durumun onların yayınladıkları rapordan farklı olduğunu kaydetti.

Konuşmasına devam eden Bakan Avcı, "Bu tür araştırma kuruluşları sadece söz konusu olan bir açıklama yapan bir kuruluş için söylemiyorum, hepsi için söylüyorum. Geleceğe yönelik tahminlerde, kestirimlerde bulunan kuruluşlarla ilgili söylüyorum. Şöyle bir senaryo düşünelim. Bugünün teknolojisiyle artık böyle sümilasyonlarda yapmak mümkün. Farz edelim ki 14 Temmuz 2016 tarihinde var olan bütün değişkenleri biz bu araştırma kuruluşlarının içine koysaydık. Türkiye’de 24 saat sonra şu kadar hareketli tugayı ele geçirmiş olan şu kadar hain darbe teşebbüsünde bulunacak. Şunlar yaşanacak. Siz bundan sonrasına ilişkin, 16 Temmuz’a ilişkin nasıl bir kestirimde bulunuyorsunuz diye sorsaydık, bütün bu verileri önlerine serdikten sonra çizecekleri tablo, 14 Temmuz verileriyle 16 Temmuz’a ilişkin yapacakları açıklamalar herhalde 16 Temmuz’da Türkiye’nin gerçekten yaşadıklarıyla, 16 Temmuz ve sonrasında ve bugün yaşadığımız ortamda herhalde çok alakalı olmayan, çok karanlık, çok kötümser bir takım senaryolar üretecekti ve haklı da olacaklardı. O ölçülebilir değişkenler içerisinde gerçekten öyle kestirimler yapılması gerekebilirdi. Ama ne oldu hiç hesapta olmayan, masanın üzerine konması mümkün olmayan bir değişken; Türk milleti devreye girdi. Onların muhtemel tahmin skalalarının çok dışında bambaşka bir Türkiye’nin kapılarını açtı. Onlar tahminler yaparlar ama zaman zaman böyle milletler onları şaşırtabilir. İnşallah turizm konusunda da diğer alanlarda da bu tür karanlık kestirimler veya kötümser tahminlerin tutmadığını milletin ve Türkiye’nin şaşırtmaya devam edeceğini hep birlikte inşallah görürüz. Çünkü bizdeki veriler öyle."

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberNabi Avcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.