banner388

Benzine ve motorine yine zam yapılacağının açıklanmasının ardından istasyonlarda kuyruk oluşturan vatandaşlar “Vallahi perişan olduk bu zamlardan. Dur dememiz lazım artık” diyor.

Yeter artık ya. Biri buna ‘dur’ desin.

Pazarcı esnafı akaryakıt zamlarından sonra artan nakliye masrafları yüzünden çevre illerden ürün getiremez oldu.

Bir kilo poşetin 25 liraya çıktığına değinen pazarı esnafı, “Vatandaş gelip yarım kilo ürün alıyor. ‘Vermem' diyemiyorsunuz.

Nakliye ve diğer giderler ürün fiyatlarını yükseltti”

Hem esnaf hem vatandaş pahalılıktan nedeniyle sıkıntılı.

Ülke olarak her gün yeni bir zam haberiyle uyanmaya korkar olduk.

Durum böyle giderse değil akaryakıt almak en düşük model araçları bile kullanmayacağız. Eskisi gibi bisikleti veya yürüyüşü hayatımıza alacağız sanırım. Her şey  çok pahalı.  Biz zam demekten bıktık ama yetkililer gözümüzü açtığımız her gün, zam haberi duyurmaktan bıkmadılar.

Durum böyle giderse işimiz çok zor. Ekonomiye acil çözüm üretilmeli.

Fiyatları 'Artmayan' Ürünlere Bir Daha Bakın:

Ülkemizde Çok Sık Görmeye Başladığımız Gizli Zam.

Ekonomik krizle birlikte firmaların sık sık başvurduğu bir yöntem olan gizli zammın ne olduğu ve nasıl  uygulandığını, nasıl yapılır daha yakından bakalım.

Peki  bu gizli zam nedir, nasıl ve neden yapılır biliyor musunuz?

Hadi gelin şimdi ülkemizde çok sık görmeye başladığımız  Gizli zam,  bir ürünün fiyatı aynı kalsa da gramajını azaltarak   ve ya  kalitesini düşürerek daha fazla kazanç elde edilmesini sağlayan bir sistem.

Ülkemizin özellikle son yıllarda en büyük sorunlarından biri artan döviz kurları ve enflasyon oldu.  Paramız her geçen gün değer kaybediyor ve bunun etkileri günlük hayatımızın hemen hemen her noktasına etki etmeye başladı.

Bugün aldığımız bir ürünü yarın daha pahalı bir fiyata almak zorunda kalabiliyoruz.  Gitgide kontrolden çıkmaya başlayan bu durum normal olarak Türkiye'nin gündeminde daha fazla konuşulmaya başladı.

Ekonominin kötü olması nedeniyle gelen zamlar canımızı sıkarken bir de bunun çok daha çirkin yüzü olan gizli zamlar artmaya başladı.

Gizli zam her zaman ürüne müdahale ederek yapılmıyor.

Bazen pazarlama yöntemiyle de gizli zam yapılabilir.

Üstelik bu gizli zam "indirim" adı altında gerçekleştiriliyor.

Mesela normalde 100 TL olan bir ürün, indirim döneminden 2 gün önce 150 TL'ye çıkartılıp indirim gününde 110 TL'ye düşürülüyor.

100 TL iken kimsenin yüzüne bile bakmadığı ürün bu sistemle adeta yok satıyor.

Normal zamdan çok daha sinir bozucu bir yöntem olan gizli zam, bir noktada insanların aklıyla dalga geçmek gibi görünse de bazı durumlarda gerekli de olabiliyor.

Gizli zammı son dönemde daha sık duymaya başlamış olsak da çok uzun yıllardan beri dünya genelinde kullanılan bir yöntem.

Elbette ülkemizde de bu duruma çok sık rastlıyoruz.

Günlük ekmeği bulduğuna şükret kardeşim,

Fiyatlarda, “Bir adım geri, iki adım ileri” politikası izleniyor.                                                               

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CENGİZ YILMAZ 2022-09-23 16:53:07

DUR! Dedik bakalım.Demeyle oluyorsa iyi.