banner388
banner390
banner410

Atatürk büyük bir kumandan, büyük bir asker olduğu kadar büyük bir devrimciydi de.

O yok olmanın eşiğindeki bir ulusa milli bilinci aşılayarak millete genç ve dinamik bir cumhuriyet armağan etmekle kalmamış, aşıladığı bu milli bilinci hem bilimsel temellere dayandırmış, hem de çeşitli sembollerle bu milli bilinci ayakta tutmaya çalışmıştır.

İşte Atatürk’ün milli bilinci ayakta tutmak namına kullandığı bu sembollerden biri ve hiç şüphesiz en önemlisi de Türk Milleti’nin sembolü ve yol göstericisi olan “Bozkurt”tur.

Bozkurdun Türk milleti için öyle bir önemi vardır ki çağlar içinde Türkler kendilerini “Börü budun “(kurt kavmi) olarak da adlandırmışlardır.

Türkiye cumhuriyeti devlet armasındaki bozkurt figürü özellikle Atatürk tarafından koydurulmuştur.

Yıllardır planlı ve sistemli bir şekilde Atatürk sosyalist Kemalizm ise sol ideoloji şeklinde gösterilmiştir. Şimdilerde ”ulusalcı” diye geçinenler geçmişte bu tezin en büyük savunucularıydı.

Ne Atatürk sosyalisttir ne de Kemalizm sol ideolojidir. Atatürk kendi ifadesiyle TÜRK MİLLİYETÇİSİDİR..

Tarihi gerçekler her zaman yalancıların suratına tokat gibi çarpar.

Şanlı Türk tarihinin kutsal simgesi “Bozkurt”  Bozkurt, bugün Türk milliyetçiliğinin sembolüdür.

Atatürk tarafından da ulusal sembol ilan edilmiş ve birçok yerde kullanılmıştır. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türk lirası üzerine Bozkurt resimleri basılmıştır.Hemen belirtelim ki, bu kurda Türkler tarafından saygı ve sevgi duyulmuş fakat ona asla tapılmamıştır. Günümüzde de Bozkurt tarihi-kültürel bir hatıradan ibarettir.

Gafillerin Yahudisi’nin Bozkurt aşkı Çok önceleri Atatürk dönemlerinde kurulan Türk Ocaklarının, Milli Türk Talebe Birliğinin sembolleri Bozkurt’tu. Fakat, Türk halkı tarafından pek bilinmese de resmi olarak Bozkurt’un ilk kullanımı Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. TBMM hükümetinin 23 Ocak 1922 tarihinde Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle bastırdığı ilk pulda Bozkurt resmi vardı. “Ben her şeyden evvel bir Türk Milliyetçisiyim” Atatürk Komünist de olamaz. Çünkü kendisinin de tabir ettiği gibi Atatürk Türkçüdür, Türk Milliyetçisidir;

Atatürk doğrudan doğruya bir Türk milliyetçisi idi ve salt vatanseverlik olarak algılanmayacak kadar derin ülkülerin sahibi bir liderdi.

Dünyadaki sürüp giden mücadeleyi salt bir sınıf mücadelesi olarak gören komünizm fikri ile milliyetçilik fikri birbirleriyle çatışan fikirlerdir;

Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur."  Şüphesiz yaptığı en önemli İcraat ise Göktürk devletinin ardından Türk adını vererek yüceliği Milletinin sonsuzluğa kadar yaşayacak Biricik eserini Yüce Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.