banner388
banner390
banner410
banner408

Milli Piyango resmen satıldı

Türkiye Farklı Fonu tarafından Milli Piyango'nun ihalesi gerçekleştirilmişti. 10 yıl boyunca Milli Piyango, ihalede en iyi teklifi veren Demirören ve İtalyan şirket SISAL ortaklığında işletilecek. 

banner269

Milli Piyango resmen satıldı

Türkiye Farklı Fonu tarafından Milli Piyango'nun ihalesi gerçekleştirilmişti. 10 yıl boyunca Milli Piyango, ihalede en iyi teklifi veren Demirören ve İtalyan şirket SISAL ortaklığında işletilecek. 

30 Ağustos 2019 Cuma 16:31
Milli Piyango resmen satıldı

Milli Piyango, Demirören-SISAL ortaklığında 10 yıl işletilecek. Milli Piyango'nun satışının ardından Varlık Fonu açıklamasında taahhüt edilen 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan net tutarın bugünkü değerinin en az 28.1 milyar TL olduğu belirtildi. 

Kamuya azami fayda sağlanmasının gözetildiği teklif alma sürecinin  sonunda yüksek hasılat ve düşük komisyon kriterlerinde en iyi teklifi  veren Sisal - Şans Ortak Girişimi’nin taahhüt ettiği 10 yıllık  hasılattan kamuya kalacak olan meblağın net bugünkü değeri en az 28  milyar 119 milyon TL olarak hesaplandı. Süreçteki en düşük teklif 18.1  milyar TL net bugünkü değer üzerinden gerçekleşmişti  dolayısıyla  rekabetçi teklif süreci ile kamuya ek 10 milyar TL kazanç sağlandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Milli Piyango ülkemiz için  çok önemli bir değer. Eylül 2018’de göreve geldiğimizde kamuya en  hızlı fayda sağlayacak varlığımızın Milli Piyango lisansı olduğuna  karar vererek bu yöndeki çalışmalarımıza öncelik verdik. Maliyetleri  azaltıp ciroyu artırırken şans oyunlarımızı dünya standartlarına  getirecek bir modeli hayata geçiriyoruz. Türkiye’ye değer katma  misyonumuz doğrultusunda başarıyla tamamladığımız sürecin ülkemize ve  milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Demirören-Scientific Games OGG daha önce de İddaa ihalesini kazanmıştı. Kaynak: Sözleşme imzalandı: Milli Piyango da artık Demirören'in 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakumlu 2019-08-30 16:40:09

Her sey onun olacak sanki,biktirdi

Avatar
PEPE 2019-08-30 16:45:26

onun olmayan bişey kaldımı acaba tüpçü ucuşa gecti resmen....

Avatar
Kadem Turkmen 2019-08-30 17:38:46

artik loto toto milli piyongo da alinmaz oynanmaz demiiroren in gizli ortagi da meshur bir turkmus hayatlari yalan dolan imdaat hirsizlar cevirdi dort bir yanimizi

Avatar
Yandaş olmak 2019-08-30 21:44:21

Yandaş olmak kolay değil. Her şeyin bir bedeli vardır. Adam hakettiğini almış. Kıskanmayın (!)

Avatar
guluk guluk guluk 2019-08-31 10:20:41

ekonomi düzelmeden yapılan bütün ihaleler devlete katkı sağlasa dahi halk tarafından yine yandaşlara kıyak yapıldı gözüyle bakılmaya devam edecek. ne zaman ki ekonomi düzelir ondan sonra kimsenin umrunda olmaz hangi kurum kime verilmiş.