banner388

Metro Turizm Satışa Çıkarılıyor!

Şehirler arası otobüs firmalarının önde gelen isimlerinden Metro Turizm bütün hisseleriyle beraber tamamının satılacağını açıkladı.

Metro Turizm Satışa Çıkarılıyor!

Şehirler arası otobüs firmalarının önde gelen isimlerinden Metro Turizm bütün hisseleriyle beraber tamamının satılacağını açıkladı.

17 Nisan 2022 Pazar 16:13
Metro Turizm Satışa Çıkarılıyor!

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Metro Turizm ve bağlı ortaklığı bulunan petrol tesisi şirketi MEPET’in tüm paylarının satılması için değerleme yapılacağı ve değer tespitinin ardından Satış işlemlerinin başlatılacağı açıklandı. Metro Turizm tarafından KAP’a yapılan 13 Nisan 2021 tarihli açıklamada, “Şirketimizin yüzde 100 oranında sahibi olduğu 100 milyon TL ödenmiş sermayeli Metro Turizm Seyahat Organizasyon Ve Ticaret A.Ş. paylarının tamamı ve bağlı ortaklığı olan MEPET Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş.ye ait 1.370.000 adet imtiyazlı payları da dahil olmak üzere sahibi olduğu tüm payların satılması yönünde bahse konu şirketlerin ayrı ayrı değer tespit raporunun hazırlatılması hususunda değerleme şirketleri ile görüşülerek görevlendirilmelerine, değer tespit raporlarının düzenlenmesi akabinde oluşacak değerler üzerinden söz konusu satış işlemlerine başlanmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

1400 OTOBÜS

Türkiye genelinde 1400 adet otobüsü bulunan Metro Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı şirketin kurucusu Galip Öztürk’ün kızı Fatma Öztürk Gümüşsu devam ettiriyor. İlk faaliyetine 1992 yılında başlayan Metro Turizm, şu anda 79 ilde toplam binden fazla acentesiyle karayolu yolcu taşımacılığı yapıyor ve günde ortalama 1400 adedin üzerinde sefer gerçekleştiriyor. Öte yandan, şirket son dönemlerde sık sık yolcuların yaşadığı problemler sebebiyle kamuoyunda gündem oluyordu. Şirket adına açılan son soruşturma ise Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kaçak göçmen taşıma’ iddiaları üzerine düzenlenmişti.

SAHİBİ FİRARİ

Metro Turizm’in kurucusu Galip Öztürk, Türkiye’de adam öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasının onanması üzerine 2018 yılında Gürcistan’a kaçmıştı. Öztürk’ün ayrıca Türkiye’de yargılandığı çete davalarından da hakkında yakalama kararları bulunuyor. ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduğu gerekçesiyle sınır dışı da edilen Öztürk, şirketin bağlı olduğu Metro Holding’in internet sitesinde ‘Onursal Başkanı’ olarak anılıyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zahit 2022-04-17 22:45:15

Aynen çok milli adam öldürmeye azmettirme, uyuşturucu,çete daha neler vardır altını kaşısan.Devletimiz var olsun,milletimiz var olsun.Kan emiciler yerin dibine batsın.

Avatar
ÇETİN 2022-04-17 16:54:56

Bana göre METRO samsun sevdalısı milli bir şirket.. sahibi de milli..ve samsunspor sevdalısı..feto ve maskeli kalıntıları milli GALİP Bey'i rahatsız ettiler...GALİP BEY gönüllerde..feto ve maskeli kalıntıları ise.. şeytanlar ile bir.. lanetli hayat yaşamakta...devlet METRO gibi milli kuruluşlara sahip çıkmalı...

Misafir Avatar
Anthiseptic 2022-04-17 22:20:35 @ÇETİN

Koruduğun adamın ne bok olduğu belli. Bari bu yorumu git de Galip Öztürk' ü tanımayan bilmeyen bir şehirde yap...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Nazım Zengin 2022-04-18 03:06:26

Vakti zamanında borsada epeyce can takmıştı Galip ağa. Benim de param gitmişti. Bana göre lanetli bir hisse senedidir, alan hayrını görmez.

Avatar
5561 2022-04-18 20:00:35

Esrar kara para hersey aklanmış metro da o yüzden iflah olmaz. Satın alan da hayrini gormez. Metroyu ya kamil koç yada ulusoy şirketi alabilir onlarda o güç var

Avatar
Çarsambalı 2022-04-18 16:43:49

Topram galip östürk gariban babası olup turkuyeye cok buyuk hizmetleri vardir bazı tatsiz olaylarolmustur ama şuna inanıyorum ki bilerek veya bilmiyerek vatana asla ihanet jcerisinde olmamıstir

Avatar
ÇETİN 2022-04-22 20:12:56

5561 isimli yorumcu.. Kamil Koç firması ecnebi firmanın malı olalı en az beş yıl oldu.. Ulusoy ise kapandı... METRO hem milli hem samsun sevdalısı...şehir yalanları ne ülkemize ne de samsuna bir fayda getirmez...61 sevdan 55 ile ilgili değil..55 bize yeter....

Avatar
Selçuk abul 2022-04-24 05:48:16

Metroya sahip çıkmak milli görevdir elzemdir olmazsa olmazdır

Avatar
SELÇUK ABUL SAMSUN Canik 2022-04-24 06:07:24

Metro turizm'e sahip çıkmak milli meseledir Metro turizm milli kuruluştur meda-i ifdarımızdır TÜRKİYE'in Karadenizin samsun'umuzun gururudur milli servettir