banner388
banner390
banner410
banner408

Meslektaşlarına Göre Farklı Bir Yöntem Uyguluyor

Konuşma ve işitme engelli berber, görüntülü aramayla randevu veriyor

banner269

Meslektaşlarına Göre Farklı Bir Yöntem Uyguluyor

Konuşma ve işitme engelli berber, görüntülü aramayla randevu veriyor

09 Ocak 2017 Pazartesi 12:12
Meslektaşlarına Göre Farklı Bir Yöntem Uyguluyor

‘’İnsan hayatında ne yaşarsa yaşasın hayata ve her şeye karşı pozitif olmalı ve bakmalı’’ yaklaşımını en iyi gerçekleştirenlerden birisi de o.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 16 yıldır berberlik yapan doğuştan işitme ve konuşa engelli Yıldıray Gültay’dan müşterilerine değişik bir uygulama yapıyor. Çevresindekilerle işaret diliyle iletişim kuran Gültay, teknolojiyi de kullanmaya başlamasıyla işinde yeni bir uygulama yaratmış oluyor.

Müşterilerine görüntülü arama şeklinde  randevu vererek onları bekletmemiş olurken bir yandan da kendi zaman kaybını en aza indirgemiş oluyor. Ayrıca sempatik tavırlarıyla da Ahlat ilçesinin sempatisini de kazanmış durumda.

Üç çocuk babası Yıldıray Gültay’ın bu yaklaşımı yöre insanı tarafından memnuniyetle karşılanırken iş arkadaşı Halim Adıyaman’dan da müthiş bir destek görüyor. Halim Adıyaman ise arkadaşını   "Yaklaşık 4 hafta önce Yıldıray arkadaşımın yanında işe başladım. Beraber çalışıyoruz. Bu süre zarfında müşterileriyle olan diyaloğu çok güzel. Teknolojinin vermiş olduğu imkanları kullanarak görüntülü aramayla müşterilerine sıra veriyor. Birlikte keyifli bir şekilde çalışıyoruz. Sempatik tavırlarıyla herkes tarafından seviliyor" seklinde açıklıyor.

Müşterilerden Fırat Karakaplan ise Yıldıray Gültay’ı sadece traş olmak için değil sohbet etmek için bile sıklıkla kapısını çaldığını söylüyor.  "10 yıldır Yıldıray ağabeyimin yanında tıraş oluyorum. Çok sevdiğimiz değerli bir ağabeyimizdir. Buraya gelirken iletişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Kendisi hem konuşma hem de işitme engellidir. Yanına sadece tıraş olmak için değil sohbet etmek içinde çok sık uğruyoruz. Kendisiyle çok iyi anlaşıyoruz" diyerek onunla ilgili bu ifadelerini kullanıyor.

Her gün berbere çay getiren Uğur Antep ise Yıldıray’ın devamlı müşterisi olduğunu ve her gün kendileriyle görüntülü aramayla iletişim kurup işaret diliyle çay istediğinden bahsediyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.