banner388

Melih Gökçek resmen istifa etti

Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden resmen istifa etti.

Melih Gökçek resmen istifa etti

Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden resmen istifa etti.

28 Ekim 2017 Cumartesi 15:39
Melih Gökçek resmen istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, olağanüstü toplandı. Melih Gökçek, meclis toplantısında 23 buçuk yıldır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden istifasını verdi. 

İstifayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Melih Gökçek, yapılan çalışmaları açıkladı. 

Melih Gökçek yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye'de binası olan tek çocuk Meclis'i Ankara'da. Türkiye'nin neresinde olursa olsun mültecinin yanında Ankara oldu. EGOspor 12 branşta 213 madalya kazandı. ASKiSpor 20 tane madalya kazandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi sporun dinamosu oldu" dedi.

"ERDOĞAN'IN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUM"

"Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim" diyen Gökçek, "AK Parti iktidarı önce kendi milletine bütün mazlum milletlere umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu hareket yeni bir Türkiye'nin doğuşunu temin etmiştir. Benim davamda emir demiri keser. Benim davamda liderin talimatına uymak gerektir. Türkiye olarak bugünlere kolay gelmedik. Amacımız, gelişmiş ve üreten bir Türkiye'ydi. İnsanları güven ve huzur içinde yaşayan bir Türkiye'ydi. şimdi bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var. bu iktidar AK Parti, bu lider Recep Tayyip Erdoğan. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz, benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden ben istifa etmeyerek partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam bunun bir vebal olacağını düşünüyorum, inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, ya da herhangi başka bir kaygı nedeni ile değil, sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana, olaya karşı çıkmam ve istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Bakınız, ben kendimde davamda iğne ucu kadar zarar verme hakkı bulamam" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.