banner388
banner390
banner410
banner408

Mavi Balina oyunu kurbanları yaşadıklarını anlattı

Son günlerin en çok konuşulan oyunları arasında yer alan Mavi Balina kurbanları yaşadıklarını anlattı. Oyun yaratıcısının 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Mavi Balina, yüzlerce intihardan sorumlu tutuldu.

banner269

Mavi Balina oyunu kurbanları yaşadıklarını anlattı

Son günlerin en çok konuşulan oyunları arasında yer alan Mavi Balina kurbanları yaşadıklarını anlattı. Oyun yaratıcısının 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Mavi Balina, yüzlerce intihardan sorumlu tutuldu.

15 Eylül 2017 Cuma 16:02
Mavi Balina oyunu kurbanları yaşadıklarını anlattı

Mavi Balina isimli oyun ile ilgili intihar olayları devam ediyor. Dünya genelinde yüzlerce kişiyi intihara sürükleyen oyunun yaratıcısı, Rusya'da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak oyun ile ilgili intihar olayları halen sona ermedi. 


Almanya'da yaşayan 14 yaşındaki Furkan Şen isimli genç ile Türkiye'de yaşayan 24 yaşındaki Evrim Mertin isimli gencin intiharlarının altında Mavi Balina oyunu ile ilgili sanal şantajın olduğu düşünülüyor.


50 TALİMATI YERİNE GETİR

Mavi Balina oyununu oynayanların çoğu şiddet içerikli 50 talimatı yerine getirmesi gerekiyor. 50 günün sonunda ise son görev olarak, kullanıcının ya kendisini yüksek bir yerden atarak yada kendisi asarak intihar etmesi isteniyor. Oyunda yönetici olan kişiler ise kullanıcıların kişisel bilgileri ele geçirilerek şantaj yapılıyor.


WHATSAPP İLE GELEN LİNKE TIKLADI

Hindistan'da 22 yaşındaki Alexander isimli bir genç, Mavi Balina tuzağından kardeşinin durumdan haberi olması sonucunda kurtuldu. Alexander, kendisine WhatsApp üzerinden gelen linke tıkladı. Genç adam, daha sonra yaşadıklarını şu şekilde anlattı:


"Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor."


Alexander, Mavi Balina'nın en çok konuşulan görevlerinden birini de yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi: 


"Akkaraivattam mezarlığına da gece yarısı gibi gittim ve burada bir selfie çekerek sosyal medyada bu fotoğrafı paylaştım. Her gün yalnız başıma korku filmleri izlemek zorundaydım ki bunun da amacı kurbanların korku içinde yaşamasını sağlamaktı. Bu tam anlamıyla bir sanal ölüm tuzağı... Çok acı verici bir tecrübe. Oyuna katıldıktan sonra insanlarla konuşmayı bıraktım ve odama kapandım. Oyundan çıkmak istesem de başaramadım."


NDTV isimli bir yayın kuruluşuna göre polis ekipleri olay yerine gittiğinde Alexander koluna bıçakla balina çizmek üzereydi.
 

3 YIL HAPİS CEZASI

Oyunun kurucusu olan 22 yaşındaki Philipp Budeikin, Rusya'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Philipp Budeikin, duruşmalardan birinde toplumda temizlik yaptığını söyledi ve kurbanlarını da "biyolojik atık" olarak tanımladı.

Anahtar Kelimeler:
RusyaİntiharMavi Balina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.