banner388

Mahallelinin fabrika isyanı

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunana bir mahallenin yakınına yapılan kireç fabrikasından çıkan duman, mahallede kötü konunun yanı sıra bir çok temizlik işi çıkarıyor. Mahalleli durumda isyan etti.

Mahallelinin fabrika isyanı

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunana bir mahallenin yakınına yapılan kireç fabrikasından çıkan duman, mahallede kötü konunun yanı sıra bir çok temizlik işi çıkarıyor. Mahalleli durumda isyan etti.

31 Mayıs 2018 Perşembe 19:57
Mahallelinin fabrika isyanı

Mardin'in Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi yakınına kurulan kireç fabrikasından çıkan dumanlar mahallelileri oldukça rahatsız etmeye başladı. Duman nedeni ile evlerinin sürekli kirlendiğini belirten mahalleli, fabrika bacalarına filtre takılması için yetkililere seslendi.

ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKAMIYOR

10 yıldır pislik içinde yaşadıklarını ve çocuklarının dışarıya çıkamadıklarını dile getiren Şükran Efe, "Çocuklarımız evde hapis, dışarı çıkaramıyoruz. Balkona çıkmanın hasretini yaşıyoruz. Yazın burası çok sıcak oluyor. Klimayı açınca da pencereyi açınca da etkileniyoruz, Ben 10 yıldır bununla mücadele ediyorum. Yetkilere müracaat ettik, geri dönüş yapmadılar. Fabrika önüne gittik, özel mülkiyet olduğu için kovulduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ricamız bizi bu zehirden kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.

DUMANDAN ÇOCUĞUN CİĞERİ MİKROP OLMUŞ

Yıllardır bu sorunu çözmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Şükrü Atabey, "Vali beyin yanına çıktık olmadı. Dün (önceki gün) yola çıktık, ‘Polisler yasal yolla halledin’ dedi. Lavaboların üzerini görüyorsunuz, ne kadar temizlesek aynı. Artık yıkamaktan bıktık. Benim raporum var, Diyarbakır’a çocuğumu götürdüm ciğeri mikrop kapmış. Fabrikanın kaldırılmasını, 300-400 kişinin ekmeğinden olmasını istemiyoruz ancak ne gerekiyorsa o yapılsın. Bir filtre takıp bu kirliliği önleyebilirler” dedi.

YIKADIĞIMIZ HALI GERİ GELİYOR

Mahallede halı yıkama işi yapan Muhittin Dudu, "Halıları içeride yer olmadığı için dışarı bırakıyoruz. Bu kireç dumanından dolayı toz kapıyor. Millete götürüyoruz, geri çeviriyorlar. Yine yıkıyoruz halıları. Burada bin ev var, bir evde de 5 kişi oturursa 5 bin kişi yapar” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.