banner388

Maaşlarınızda bir değişme olabilir ama bunun için..

Sigorta her vatandaş için büyük bir önem taşımaktadır.

Maaşlarınızda bir değişme olabilir ama bunun için..

Sigorta her vatandaş için büyük bir önem taşımaktadır.

12 Haziran 2017 Pazartesi 13:27
Maaşlarınızda bir değişme olabilir ama bunun için..

Çalışan kişilerin gelecekle alakalı en büyük planları doğru ve düzgün aynı zamanda yaşanılabilir bir emekliliğe sahip olmak gösterilebilir.

Kişiler çalışma hayatı içerisine katılmadan dahi sigorta yatırım işlemleri-emeklilik planlamaları her daim insanların aklında olan bir gerçek olarak görülmektedir. hal böyle olunca emekli olma hayali kuranlar için sigorta başlangıç tarihi oldukça önem arz eden bir durumdur. 

Askerlik borçlanmasının faydaları

Kişi ne kadar erken sigortalı olursa o kadar erken emekli olabilme şansına sahip olur. Bu durum erkeklerde farklı bir yol izler. Erken sigortalı olamamış bir erkek vatandaş için devreye hemen askerlik borçlanması girer. Bu borçlanma sigortalı olma tarihini daha erken bir zamana alırken erken emeklilikte sağlayabilir. Ayrıca askerlik borçlanmasının bir faydası da borçlanmayı yapan kişinin maaşında görülebilecek olan artıştır. Bunun için tabiki bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor.

Askerlik borçlanması ne zaman yapılmalı?

Bir çok vatandaşa 5510 sayılı kanun borçlanma hakkı tanırken sigorta giriş tarihinin öne çekilmesi askerlik borçlanmasında gerçekleşebilmektedir. Askerlik borçlanmasını yapmak isteyen bir vatandaş sigorta girişinden önce yaparsa sigortanın geri gidişi olurken sigortalılık sonrası yapılacak olan borçlanma sadece prim günü kazandırdığı öğrenildi.

Askerlik borçlanması hangi dönemde yapılacaksa o zaman ki asgari ücret üzerinden belirlenen prim esas tutarının alt üst limitinden hesaplama yapılıyor. Kazancın günlük tutarının yüzde 32'si oranında belirlenen günlük rakamla borçlanılacak gün sayısı çarpılarak ödenmesi gereken rakam belirleniyor. Bu yıl için düşünülürse askerlik borçlanması için ödenecek en düşük rakam ise 18.96 TL ortaya çıkıyor. Ayrıca indirimden faydalanabilmekde mümkün.

Hesaplama yapıldığında kazanılan tutar

Hesaplama yapmak gerekirse 2017 yılını baz alındığında 18 aylık bir askerlik borçlanmasının aylık tutarı 93.38 TL olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Dolayısıyla askerlik borçlanması yapan bir kişinin maaşıda bin 497,38 TL olduğu görülüyor. 

Akşam Gazetesi: Okan Güray Bülbül
 

Son Güncelleme: 12.06.2017 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.