banner388

Leblebili kebap mı olur demeyin

Çorumlu usta, Türkiye'nin en meşhur kuruyemişi olan leblebiyi kebaba kattı.

Leblebili kebap mı olur demeyin

Çorumlu usta, Türkiye'nin en meşhur kuruyemişi olan leblebiyi kebaba kattı.

02 Aralık 2017 Cumartesi 14:25
Leblebili kebap mı olur demeyin

Çorum'da yaşayan Emre Çıtak isimli bir kişi ürettiği leblebili kebap ile Adana ve Urfa'ya rakip oldu. Az yağlı dana kıyma, ekmek, soğan, pul biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve leblebi karışımından yapılan kebap müşterilerde tam not aldı.

Emre Çıtak, yaptıkları araştırmalarda her yörenin kendine has kebap çeşidi olduğunu söyledi.


Çıtak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;


“Bizimde meşhur Çorum leblebimiz var. Yapalım. Olursa müşterilerimize sunarız diye düşündük. Bir süre yaptık ve oldu. Şuanda isteyen müşterilere hazırlayıp servis yapıyoruz.

İnsanların tepkisi güzel. Özellikle Çorumlular beğeniyor. Çorumlular artık bizimde leblebili kebabımız var diyebilecekler. Şu anki hedefimiz leblebili kebabı bir çok yörenin kebabı gibi tanıtmak. Özellikle İstanbul gibi metropol şehirlerde gittiğimiz mekanların menüsünde leblebili kebabı görmek amacımız."
 

Son Güncelleme: 02.12.2017 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.