banner388
banner390
banner410
banner408

Kurtlar koyunlara saldırdı

Sinop’ta koruma altına alınan kurtlar koyunlara saldırarak telef etti.

banner269

Kurtlar koyunlara saldırdı

Sinop’ta koruma altına alınan kurtlar koyunlara saldırarak telef etti.

05 Temmuz 2018 Perşembe 09:36
Kurtlar koyunlara saldırdı

Sinop’un  Bektaşağa köyü Arap Mahallesi’nde Ceyhan Yalçın isimli vatandaşın ahırına giren kurtlar 8 koyunu öldürerek telef etti. Kurdun ahırın üstünden atladığını ifade eden Ceyhan Yalçın koyunlarının boğazlarını koparttığını söyledi.

Koyunların sahibi Ceyhan Yalçın’ın ablası Yüksel Gümüş koyunları görünce şoka girdiğini belirterek, “Bahçede görünce şok geçirdik hepimiz. Zavallı zaten, ne maaşı var ne sosyal güvencesi var. Hasta olsa parayla tedavi oluyorlar. 8 hayvan telef oldu gitti. Ne yapsın şimdi bu vatandaş. Çok üzüldük" dedi.

Kurtları köpek sandığını vurgulayan Ceyhan Yalçın’ın eşi Sevim Yalçın, “Camın önüne geldi kurtlar. 2 tane kurt. Kül rengi. Ben köpek sandım. Eşim ateş edecekti. Bırakmadım ateş etmeyi. Başkasının köpeği olabilir. O da 'köpek değil. Köpek olsa bu sesi çıkarmaz' dedi. Biz burada panik yapınca kurtlar koştu komşunun evin önüne geçti. Komşuya telefon açtım. Damın kapısı açık mı kurtlar evin önüne geçti dedim. 'Yok' dediler, 'hayvanlar içeride' dediler. Ondan sonra muhtarın evine doğru gitmişler. 8 koyunu ahırın içinde parçalamışlar" diye konuştu.

Maddi durumlarının kötü olduğunu ifade eden Sevim Yalçın, “Çok fakiriz. 2 tane bileziğim vardı, onunla 2 koyun, 2 kuzu aldım. Onlardan çoğaldı bunlar. Hayvanları kurtlardan kurtaramıyoruz. Eşim kalbinden rahatsız, ameliyat olacak. Böbreklerinden ameliyat olacak. Kendim ameliyatlıyım. Belimde 8 tane platin var. Ben çalışamıyorum. Eşim çalışamıyor. Ne yapacağız bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Geçen sene kendi koyunlarının telef olduğuna değinen Bektaşağa Köyü Muhtarı Ercan Göçğün, “Geçen sene ahırda 5 tane koyunumu telef ettiler. Bu sene aynı şekilde 1 tanesi telef oldu. Komşumuzun ineğini yedi aynı şekilde. Bunlar artık sürü halinde mi bilmiyoruz. 2-3 aydan beri Bektaşağa köyü civarındalar. Ama bir şey yapamıyoruz. Devlet ‘koruma altında’ diyor. Olan vatandaşa oluyor” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
SinopKoyunKürtSinop Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-07-05 11:44:13

Koruma altında mı ????? insanlığa zarar veren bir şey koruma altına alınır mı...??? zarar gören zavallı koyunların bedelini kim karşılayacak...kaymakam bey,vali bey...bu konuya çözüm üretmeli..vatandaş ne yapsın...

Avatar
Murat yasatekin 2018-07-05 23:55:45

Ben yetkililere sesleniyorum özellikle orman bakanına ben kırşehirde yaşıyorum 53 yaşındayım bundan 18.20 yıl önce bizim buralarda hiç domuz yoktu bu lar dağları orman yaptılar ormanları çapa yapıyor diye buralara domuz bıraktılar herkesin bahçesini mahvediyor tarlalara kimse birşey ekleniyor dayın bakanım bu milletin zararını düşünmeden neden böyle şeyler yapıyorsunuz aklıma böyle şeyleri yapanların amerikalı mı olduğu sorusu geliyor

Avatar
Murat yasatekin 2018-07-05 23:58:25

Kurtları korumaya alanlar zararları telafi etsinler birşeyler yaparken biraz düşünsünler

Avatar
Doğan 2018-07-06 14:27:27

Bütün kurtları imha etmek çözüm olamaz devlet çözüm bulabilir