banner388

Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılar 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. 

Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılar 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. 

21 Temmuz 2019 Pazar 20:48
Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılar 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kurban bayramı öncesinde önemli uyarılarda bulundu. Her sene Kurban Bayramı'nda 900 bin büyükbaş, 2 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kesildiğini söyleyen Palandöken, kurban derilerinin ekonomiye katkısına değinerek, "Dolayısıyla ham derinin yüzde 80'inin ithalattan sağlandığı bu sektörde, kurban derilerinin önemi çok büyük. Deri işletmeleri derileri işleyerek yerli üreticilerimize, onlar da ayakkabı çanta cüzdan gibi ürünler yaparak yabancı ülkelere satıyor. Böylelikle ülkemize ihracatla birlikte döviz girdisi sağlanıyor." dedi.

Kaliteli ve yerli bıçak kullanımının, kurban derilerinin ziyan edilmemesi için büyük önem taşıdığını vurgulayan TESK Genel Başkanı, "Kurbanlar ve derileri kör bıçakla kesilmemeli. Vatandaşların, Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen bıçaklar yerine yerli ve kaliteli bıçakları tercih etmesi gerekir. Bıçakta kalite ve ustalığı, el işçiliği kadar hiçbir üretim veremiyor. Bunun yanı sıra bilinçli kesim, serin bir yer olmak kaydıyla saklama koşulları, 2 saat içinde tuzlama yapılması gibi noktalar da kurbanın ve kurban derisinin ziyan olmamasını sağlayacak. Ayrıca kendini kasap diye tanıtan sahte kasaplar değil, vergisini veren işinin ehli olan kasap esnafımız tercih edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: KAMUBÜLTENİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.