banner388
banner390
banner410
banner408

Küçük atölyede 80 bin adeta üretim yapıyorlar

Ordu'da iki kardeş kurdukları küçük atölyede yılda 80 bin adet kazma, kürek ve keser sapı üretimi yapıyorlar.

banner269

Küçük atölyede 80 bin adeta üretim yapıyorlar

Ordu'da iki kardeş kurdukları küçük atölyede yılda 80 bin adet kazma, kürek ve keser sapı üretimi yapıyorlar.

04 Eylül 2018 Salı 09:29
Küçük atölyede 80 bin adeta üretim yapıyorlar

Ordu'nun Ünye ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde iki kardeş 30 yıl önce atölye kurarak fındık odunundan ürettikleri sapları Türkiye'nin çeşitli illerine satıyor.

Kürek sapı, beylik kazması, keser sapı yaptıklarını belirten 55 yaşındaki Hasan Elmacı, "Bu işi 30 senedir yapıyorum. Kürek sapı, beylik kazması, keser sapı yapıyoruz. İstanbul ve doğu tarafı haricinde bütün illere satışını yapıyoruz. Daha önceki atölyemiz 10 metrelik bir alana sahipti. Sonradan bu atölyemize taşındık" dedi.

Ham maddelerinin fındık odunu olduğunu ifade eden  Şükrü Elmacı, "Bu işe askerden geldikten sonra bir arkadaş vesilesi ile çalışmaya başladım. 30 senedir bu işin içindeyim. Ailemin geçim kaynağını bu işle sağlıyorum. Ham maddemiz fındık odunu. Bunu da buradaki köylülerden alıyoruz. Biçtiğimiz saplıkların gereksiz kısımlarını yakacak olarak değerlendiriyoruz. Kırılan saplıkları da keser sapı yapıyoruz. Yılda 80 bin ürün imalatı yapıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerine ihracat yapıyoruz. Tokat’a, Sivas’a, kısaca İstanbul hariç her yere satıyoruz. Ürünlerimiz ceviz ağacı, kavak ağacı ve fındık odunudur" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 04.09.2018 09:32
Anahtar Kelimeler:
ünyeOrduOrdu Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.