banner388

Kredi Kartı Kullananların Dikkatine

Bankacılık Düzenlemeleri ve Denetleme Kurumu’nun düzenlemiş olduğu ‘Banka Kartları ile Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kredi Kartı Kullananların Dikkatine

Bankacılık Düzenlemeleri ve Denetleme Kurumu’nun düzenlemiş olduğu ‘Banka Kartları ile Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayınlandı.

27 Eylül 2016 Salı 08:57
Kredi Kartı Kullananların Dikkatine
Yayınlanan yönetmelikle, bazı ödemelere 12 ay taksit ve borçlara bir kereye mahsus olmak üzere yapılandırma getirildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Resmi Gazete’de yayımlanmış olan yönetmeliğinde, şu ifadelere yer verildi:
MADDE 1 - 10/3/2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış olan Banka Kartları ile Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte 26’ncı maddesinin yedinci birde sekizinci fıkrası aşağıda olduğu gibi değiştirilmiştir. “(7) Mal yada hizmet alımının sonrasında belli bir ücret karşılığında borcun taksitlendirilmesi yada ödemelerin ertelendiği dönemler dâhil edilmek üzere, kredi kartları ve gerçekleştirilecek olan mal ve hizmet alımlarıyla nakit çekimlerde taksitlendirme süreleri 12 ayı geçmez. Bu süre; kuyumculuk ile ilgili harcamalarda 4 ay, elektronik eşya birde bilgisayar alımlarında 6 ay, havayollarında, seyahat acentelerinde, taşımacılıkta, konaklamada, sağlık ile sosyal hizmetler ile ilgili olan harcamalarda, sağlık ürünü alımında, kulüp ve derneklere yapılmış olan ödemelerde ve vergi ödemesinde 9 ay olarak uygulanmaktadır. Kredi kartları ile gerçekleştirilecek olan telekomünikasyon, doğrudan pazarlamayla ilgili harcamalarda, yurt dışında yapılmış olan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecekler, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemeleri ile hediye kartları, hediye çeki ve bunun benzeri şekillerde somut bir mal yada hizmeti içermeyen ürünlerin alınmasında taksit uygulanamaz. (8) Kurumsal kredi kartlarıyla mal yada hizmet alımları sonrasında belli bir ücret karşılığında borcun taksitlendirilmesi yada ödemelerin ertelendiği dönemde dâhil olmak üzere gerçekleştirilecek olan mal ve hizmet alımları ile nakit çekimde taksitlendirme süreleri 12 ayı geçemez.”

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğe aşağıda bulunan geçici madde de eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu maddenin yayımlanmasından itibaren kredi kartlarının mevcut olan borç bakiyeleri kart hamillerince talep edilmeleri halinde en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirme yapılabilir. Her aya düşmüş olan taksit tutarı ile ilgili o ayın asgari ödeme tutarına eklenir.”
 
Son Güncelleme: 27.09.2016 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.