banner388
banner390
banner410
banner408

KOSGEB Başvuru Sonuçları Açıklandı

Heyecanlı bekleyiş son buldu ve KOSGEB başvuru sonuçları açıkladı.

banner269

KOSGEB Başvuru Sonuçları Açıklandı

Heyecanlı bekleyiş son buldu ve KOSGEB başvuru sonuçları açıkladı.

01 Mart 2017 Çarşamba 12:25
KOSGEB Başvuru Sonuçları Açıklandı

460 Bin kişiye destek veriliyor

Binlerce işletmelerin merakla beklediği haber açıklandı. Faizsiz olarak verileceği bildirilen 50 bin TL değerindeki kredinin kimlere verildiği belirlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sıfır faizli işletme kredileri faiz desteği ödemelerinin 460 bin 167 KOBİ’ye verildiğini söyledi.

Mikro ve makro boyutlu esnaf ve sanatkarlar, yıllık satışı 1 milyon 345 bin liranın altında olan işletmelerin kredi desteğinden yararlanabileceğini söyleyen Bakan Faruk Özlü, incelemeler sonrasında güvenlik kriterlerini geçemeyen başvuruların Bakanlar Kurulu kararıyla faizsiz krediden faydalananların başvurularının geçersiz sayıldığını açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ödemeler kapsamında 460 bin 167 kişiye kredi desteği verildiğini söyledi. Belirlenen politikalardan birinin makro boyutlardaki işletmelerin faydalanmasını içerdiğini dile getirirken kredilerin ilk yılının geri ödemesiz olduğunu kalan 2 yılın ise 3’er taksitler halinde ödeneceğini belirtti.

Bakan Özlü, KOSGEB'in 50 bin liralık 'Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' ödemeleri kapsamında 460 bin 167 KOBİ'ye kredi faiz desteği verildiğini aktardı.

Özlü, söz konusu krediden ağırlıklı olarak ihtiyaç sahibi mikro işletmelerin faydalanmasını öngördüklerine işaret ederek, kredinin ilk 1 yılının geri ödemesiz olacağını, kalanının da 2 yıl içinde üçer aylık eşit taksitlerle ödeneceğini kaydetti.

Piyasaya sıcak para girişi olacak

Piyasaya sıcak para girişinin olacağını ifade eden Özlü, "Kullandırılacak kredi için geçerli olacak 2,5 milyar lira faiz gideri KOSGEB tarafından bütçe içinden karşılanacak. Bu uygulamayla amacımız, büyüklüklerine göre ihtiyacı olan ve şartları sağlayan tüm işletmelerimizin bu krediden faydalanmasını sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 01.03.2017 12:34
Anahtar Kelimeler:
SamsunKosgeb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.