banner388

KOSGEB Açıkladı, Kota Sınırı Kalktı

KOSGEB Başkanı yeni yılla birlikte kota sınırının kalktığını açıkladı

KOSGEB Açıkladı, Kota Sınırı Kalktı

KOSGEB Başkanı yeni yılla birlikte kota sınırının kalktığını açıkladı

09 Ocak 2017 Pazartesi 14:35
KOSGEB Açıkladı, Kota Sınırı Kalktı

Kosgeb Başkanı Recep Biçer, KOSGEB bütçesinin 2016 yılında 1 milyar TL’yi çıktığını belirterek 2017 senesinde KOBİ’lere 1.1 milyar TL’lik destek verileceğini açıkladı. KOSGEB desteklerinden etkin bir şekilde faydalanan KOBİ sayısı 100 bini geçtiğini toplamda da 2 milyar TL civarında destek verildiği açıklandı.

KOSGEB yetkilileri tarafından KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği programı kapsamında 471 bin  993 KOBİ bu uygulama için giriş yaptığı belirtilirken daha önce Başbakan’ın da bu konu hakkında bu  çalışmanın 2017 yılında da devam edeceği söylemi hatırlatıldı.  

Başkan yerli ve yeni makine alımlarına yönelik hazırlanan makine teçhizat kredisi başvuruların çok olduğunu söyleyerek birçok kişiye de bu uygulama nezdinde onay verdiklerini söyledi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lerin aynı anda en fazla 3 destek programından faydalanma hakkı bulunduğunu söylerken  bu konuda yapılan düzenlemeyle istediği kadar destek programından aynı anda yararlanabileceğini belirtti.
2015 yılında bütçesi 356 milyon TL olan KOSGEB’in 2017 yılında 1.1 milyar TL bandına yükselttiklerini söyledi.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.