banner388

Kilosu 130 TL'den satılıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde toplanmaya başlamam çiçek bamyasının kurutulmuş halinin kilosu 130 TL'den satılıyor.

Kilosu 130 TL'den satılıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde toplanmaya başlamam çiçek bamyasının kurutulmuş halinin kilosu 130 TL'den satılıyor.

12 Ağustos 2018 Pazar 09:30
Kilosu 130 TL'den satılıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde ve bölgede Nisan ayında ekilerek Haziran ayından itibaren toplanmaya başlanan çeyrek altın lakaplı çiçek bamyası değerini hiç kaybetmiyor. Geçmiş yıllarda çeyrek altın fiyatlarıyla yarışan çiçek bamyasının kurutulmuş halinin kilosu bu yıl 130 TL'den satılıyor.


Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk yaptığı açıklamada "Kuru tüketilen bir ürün olması dolayısıyla yıllarca uygun ortamlarda korunabilmekte, köylünün de her zaman çeyrek altın gibi istediği an paraya çevirebileceği değerdedir" dedi.

Besin değeri oldukça zengin olan çiçek bamyası alternatif tıpta kullanılırken toplu yemek ve düğünlerde de tercih ediliyor. 

Çaydibi köyünden Muharrem Hancı yaptığı açıklamada "Bamyamız ne zaman satılsa alıcısı vardır. Mesela akşamları kuyumcu kapalı olur. Ama bamyayı herkes alır. Satıcıya akşam saat 10’da da olsa verirsin. paranı alırsın. Ama kuyumcuyu bulamazsın. Yani köylü için bamya altından daha kıymetlidir" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.