banner388

Kılıçdaroğlu, ''Evet Demenin Vebali Büyük''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,darbe girişimi sonrası ne söylediyse bugünde aynı şeyleri söylediğini dile getirdi

Kılıçdaroğlu, ''Evet Demenin Vebali Büyük''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,darbe girişimi sonrası ne söylediyse bugünde aynı şeyleri söylediğini dile getirdi

11 Mart 2017 Cumartesi 13:36
Kılıçdaroğlu, ''Evet Demenin Vebali Büyük''

Sandık günü vatandaşlardan sağduyulu bir davranışta olmalarını isteyen Kılıçdaoğlu, değişikliğin oylamadan geçtikten sonra bir kişinin ikna edildiği zaman devleti ele geçirilebileceğini vurguladı.

Anayasa değişikliğinin toplum için felakat olacağı yorumunda bulundu

Kılıçdaroğlu, A devleti de, B devleti de, A örgütü de ikna edebilir. İkna ettiniz. Bütün valiler, bütün kaymakamlar, bütün müftüler, bütün paşalar, bütün devlet kurumlarındaki görevli üst düzey yöneticiler hepsini bir kararname ile değiştirebilir. 24 saat diyorum hazırlık için aslında tamamı 1 saatlik iş. Resmi gazeteye yayınlanır olay biter. Bu anayasa değişikliğinin toplum için nasıl bir felaket olduğunu hepimizin bilmesi lazım”

Getirilmesi istenen sistemde tek yetkinin bir kişide toplandığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, yapılması istenen durumun rejim değişikliği olacağını kaydetti

“Evet demenin vebali büyük”

Konuşmasının sonunda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu “Evet demenin vebali büyüktür. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Çocuklarınıza karşı, bayrağınıza karşı, ülkenin geleceği için beraber düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘’ Yine söylüyorum Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişi bu karşınızda gördüğünüz kardeşinizdir’’

Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişinin kendisi olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik parlamenter sistemlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu,  “Demokratik parlamenter sistem sayesinde parlamento bombalanırken darbe püskürtülmüştür. Alkışladınız da şimdi niye vazgeçtiniz. Yenikapı’ya gittim 12 madde saydım. Bir daha darbe ile karşılaşılmasın diye nelerin yapılması gerekiyor. Maddelerden birisi de demokratik parlamenter sistem güçlendirilmelidir dedim. Kürsüden indim. Yerime giderken geldiler tek tek beni kutladılar.

Yine söylüyorum Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişi bu karşınızda gördüğünüz kardeşinizdir. 16 Temmuz’da ne dediysem, Yenikapı’da ne dediysem bugün de aynısını söylüyorum. Bu ülkede her vatandaşımın huzur içinde yaşamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.