banner388
banner390
banner410
banner408

KDV’den Herkes Şikayetçi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV kanununda değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

banner269

KDV’den Herkes Şikayetçi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV kanununda değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

11 Mart 2017 Cumartesi 12:48
KDV’den Herkes Şikayetçi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, köklü değişiklikler yapılması konusunda düşünceler sarf ederken KDV’den herkesin şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Maliye politikası iki temek eksende düşünülmeli

Türkiye’nin son yıllarda gelişen ve hızla büyüyen bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Ağbal, kalkınma noktasında önemli adımların atıldığını söyledi.

Maliye politikasının iki temel eksende düşünülmesi gerektiğini vurgulayan "Maliye politikası bir taraftan ekonomik istikrara katkı verdi, diğer taraftan da büyüme politikalarına destek verdi ve özellikle maliye politikasını ve özelde vergi politikasını büyümeye destek veren bir çerçeve içerisinde daha da iyileştirmek istiyoruz

KDV’den herkesin şikayetçi olduğunu söyledi

KDV konusunda gelen şikayetlerin fazlalığına dikkat çeken Maliye Bakanı Naci Ağbal, söz konusu kanunda kesinlikle değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti. Ağbal, ‘’KDV’den herkes şikayetçi. KDV’den memnun olan kimseyi görmedim şu ana kadar. Ne zaman KDV konusu açılsa ya oranlar aşağı çekilsin, ya iade süreleri kısaltılsın, bu karmaşıklıklar ortadan kaldırılsın şeklinde çok sayıda talep var. Bugün baktığınızda dünyada ülkelerin çoğu KDV kanunlarını uyguluyor ama farklı farklı KDV sistemleri var, farklı farklı KDV uygulamaları var.

KDV mükellefler üzerinde eziyete dönüşmesin

32 yıllık geçmişe sahip olan KDV kanunun yeniden masaya yatırılması gerektiğini söyleyen Naci Ağbal, ‘’Biz istiyoruz ki KDV Kanunu mükellef üzerinde eziyete dönüşmesin, kayıtlı olmayı cezalandırmasın, üretimi yatırımı engellemesin. İşletmeler üzerinde ağır finansman yükleri oluşturmasın, uygulaması kolay olsun, bürokrasisi az olsun. Uygulayıcılar bakımından da idare bakımından da ciddi bir denetleme ciddi bir uyum meselesi olmaktan çıksın. Onun için kapsamlı bir KDV reform çalışması başlattık" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.03.2017 12:53
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberKdv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.