banner388
banner390
banner410
banner408

Karne Sürecinde Veli Ne Yapmalı?

Uzmanlar, çocuklarını getireceği kötü karne konusunda velilerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi

banner269

Karne Sürecinde Veli Ne Yapmalı?

Uzmanlar, çocuklarını getireceği kötü karne konusunda velilerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi

17 Ocak 2017 Salı 11:21
Karne Sürecinde Veli Ne Yapmalı?

2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminin ilk yarısı bu Cuma sona eriyor. Milyonlarca öğrenciyi uzun bir eğitim dönemi sonunda dinlenmesi ve tatil yapmasını sağlayacak sömestr dönemi geldi çattı. Bir çok öğrencinin merakla beklediği 15 tatil Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla beraber başlayacak.

Öğrenciler tatile çıkmayı beklerken bir çok velide çocuğunun getireceği karneyi merakla bekliyor. haliyle kimi karneler iyi kimi karneler kötü içerikli notlardan oluşacak. Peki bu durumda velilerin yapması gereken ne olacak? Uzmanlar bu konuda uyarıyor.

Uzmanlar, her türlü sonuçta tek bir suçlu aranmaması gerektiğini söylerken alınan karnenin aslında çocuğun sergilemiş olduğu öğrenme süreçleri ve davranışlarının bir geri bildirim olduğunu bilmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Karnesi zayıf olan bir çocuğa karnesi iyi olan bir çocuğun örnek olarak gösterilmesi velilerin  sergilediği sıklıkla karşılaşılan bir davranış şekli. Bu gibi davranışların çocuklar üzerindeki etkisi oldukça negatif olmakta. Kıyaslanma çocuklarda daha da içe kapanıklılık, beğenilmeme gibi duyguları ortaya çıkarmada etkili oluyor. Velilerin yapmış olduğu bu davranışlar çocukların kişilikleri üzerinde de kendisini ‘’başarılı olursam sevilirim, başarısız olursam sevilmem’’ şeklinde gösterebilmektedir.  Bu da çocuklarda özgüven eksikliğinin oluşmasına ve motivasyonunda azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle velilerin çocuklarının getirecekleri karneler hususunda daha dikkatli ve yapıcı davranmaları oldukça önem taşımakta.

Yarıyıl tatilinin öğrenciler için büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, tempolu, kurallu bir çalışma evresinden sonra geçilen dinlenme zamanının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ailelere büyük önem düşüyor

Uzmanlar ailelere karne sendromu yaşatacak olayların önüne geçecek davranışlar sergilemesi noktasında uyarılarda bulunurken çocuklara karne algısının tatili çağrıştırma hususunda ailelere uyarılarda bulunmaktadır. Çocuklara tatil keyfini yaşatılması konusunda ebeveynleri uyaran uzmanlar onları rahatlatabilecek fırsatlar tanınması için imkanlar verilmesini söylüyorlar. Çocuklarla beraber geçirilecek vakitlerin çocukların kendilerini yenilemesinde ve motivasyonu daha da yüksek bir öğrenci halini almasında ki etkisini dikkat çekiliyor. Eğer bir hediye alınması karar verildiyse maddi değerinden çok manevi yönü daha çok olan bir hediyenin çocuklarda yaratacağı algının daha güzel olacağı yönünde.
 
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
öğrenciVeliKarne
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.