banner388
banner390
banner410
banner408

Karadenizli bir vatandaş 56 yaşında üniversiteden mezun oldu

Azmiyle parmak ısırtan 56 yaşındaki vatandaş üniversiteden mezun olarak okumanın yaşı olmadığını bir kez daha gsöterdi.

banner269

Karadenizli bir vatandaş 56 yaşında üniversiteden mezun oldu

Azmiyle parmak ısırtan 56 yaşındaki vatandaş üniversiteden mezun olarak okumanın yaşı olmadığını bir kez daha gsöterdi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:13
Karadenizli bir vatandaş 56 yaşında üniversiteden mezun oldu

Giresun Üniversitesi bu yıl toplam 3 bin 660 öğrenciyi mezun etti. Fakat aralarında biri vardı ki hepsinden farklı. 56 yaşında üniversiteden mezun olan Ufuk Kerkül, mezuniyetin öe çıkan simiydi.

''Alaylıydım mektepli oldum''

32 yıl boyunca yerel-bölgesel-ulusal medyalarda görev yaptıktan sonra okuma kararı alan Ufuk Kerkül, Giresun Üniversitesi'nde Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Teknolojileri Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetiyle alakalı değerlendirmede bulunan 56 yaşındaki Ufuk Kerkül, "Alaylıydım, mektepli oldum. 32 yıl yerel-bölgesel-ulusal medya kuruluşlarında, TV'lerde görev yaptıktan sonra, şimdi Türkiye'nin en yaşlı üniversite öğrencisi sıfatıyla mezun oldum. Ayrıca Giresun Üniversitesini bitiren ilk Giresunlu gazeteciyim. Dostlarım özendirdi. Zaten ilimin üniversitesini bitirmek içimde bir ukdeydi. Çok mutluyum. Oğlum da bu yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. İkimiz birlikte mezun olduk" dedi.

Hedeflerinden bahsetti

Hedefleri arasında kısa film belgesel gibi çalışmaların olduğunu belirten Kerkül,"Okulumuzun alanlarında başarılı iletişimcileri var. Çok kaliteli bir teorik eğitim aldık. Daha da geliştirilmeli, eksiklikleri giderilmeli. 2 yıl içinde mesleki görgü, bilgi ve deneyimlerimi de mesleğimizin adayı öğrencilere de fırsat buldukça aktardım. İnşallah bu bölümden mezun olanlar içinden başarılı gazeteci, sinema ve TV'ciler çıkar. Onlara başarılar diliyorum. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hedefimde sinema var. Kısa filmler ve haber-belgeseller çekmek istiyorum" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.