banner388

Karadenizli balıkçılar yoğun tempo sergiliyor

Karadenizli balıkçılar akşamdan sabaha kadar denizde yoğun tempo sergiliyor.

Karadenizli balıkçılar yoğun tempo sergiliyor

Karadenizli balıkçılar akşamdan sabaha kadar denizde yoğun tempo sergiliyor.

21 Eylül 2018 Cuma 11:21
Karadenizli balıkçılar yoğun tempo sergiliyor

1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla Vira Bismillah diyen Karadenizli balıkçılar yeni sezondan oldukça umutlu. Güneiş batmasıyla denize açılan balıkçılar ağlarını seriyor. Kıyıdan uzakta hırçın sularda avlanan balıkçılar suların daha da soğudukça avlanan balık miktarının artacağını söylüyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar denizde kalan balıkçılar sezonun büyük bir kısmını denizde geçiriyor.

DENİZDEN YAKALADIKLARINI PİŞİRİYORLAR

Gecenin ilerleyen saatlerinde acıkan balıkçılar denizden yakaladıklarıyla karınlarını doyuruyor. Manzara eşliğinde yemeklerini yiyen balıkçılar çay keyfi yapmayıda ihmal etmiyor. Balıkçı ve teknenin sahibi Taner Özbekçi, balığın bol göründüğünü belirterek yakıt fiyatlarının yüksek olmasından yakındı. Özbekçi, "Balık fiyatları bazen iktidarsız oluyor. Bizden alınan fiyatlar ile tezgahta satılanlar arasında büyük bir fark oluyor” dedi. 

Bu yılki sezonun geçen sezona oranla daha iyi olduğunu ifade eden Özbekçi, “Sezonun başı olmasına rağmen palamut balığı bol gözüküyor. İlerleyen zamanlarda suyun soğuması ile balığın biraz daha bollaşacağına inanıyoruz. Geçen yıla göre bu sezon daha iyi. Gırgır tekneleri geçen yıl palamut balığı avlayamadı, biz kıyı balıkçıları olarak daha iyiydik. Fiyatlar geçtiğimiz yıl daha düşüktü. Bu sene balık daha bol olmasına rağmen fiyatlar az daha farklı. Umduğumuzdan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Şu an sezon açılalı yaklaşık 20 gün oldu, beklediğimizden fazla balık var. Eylül ayında özellikle Karadeniz Bölgesi'nde avlanma vasat geçiyordu. Balık bize kendini avlatmıyordu. Bu sene çok daha iyi” diye konuştu.

EN AZ 100 BALIK AVLAMALARI LAZIM

Denize açıldıklarında en az 100 tane balık avlamaları gerektiğini söyleyen balıkçı Gökmen Aydınhan,"İnşallah şu an palamut balığı bol görülüyor. Havalar soğuk giderse biraz daha iyi olacağını düşünüyoruz. Şu an attığımız ilk ağda 24 balık aldık. Yine atmaya devam edeceğiz, sabaha kadar artık ne toplarsak. Avlanmada 100 balıktan az avlanmak bizleri kurtarmaz. Masrafları kurtarmamız için en az 100 balığın ağlara takılması lazım. Denizde istavrit, çinakop ve diğer balıklar da bol görülüyor. Vatandaşlar bu sene bol bol balık yiyecekler” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.