banner388

Karadeniz ve Akdeniz birbirine bağlanıyor

Yapımı devam eden Karadeniz-Akdeniz yolunun 2019 yılında devam etmesi bekleniyor.

Karadeniz ve Akdeniz birbirine bağlanıyor

Yapımı devam eden Karadeniz-Akdeniz yolunun 2019 yılında devam etmesi bekleniyor.

10 Şubat 2018 Cumartesi 09:21
Karadeniz ve Akdeniz birbirine bağlanıyor

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yapımı devam eden Karadeniz-Akdeniz yolu çalışmalarını inceledi.

Karadeniz-Akdeniz yolunun 1 buçuk milyar liraya yapıldığını ifaden eden Vali Yavuz, 2. Abdülhamid Han zamanında hayata geçirilmesi planlanan bir proje olduğunu söyledi.

Yolun Ordu etabından 25 yol olduğu öğrenilirken Vali Yavuz, “Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi bizim açımızdan son derece önemlidir. Bence, Ordu’yu uçuracak bir projedir. Çünkü, toplamı yaklaşık 900 km. civarında olan projenin, 100 km’lik kısmı ilimiz sınırları içinde yer almaktadır. Ordu ili coğrafyası, tipik Karadeniz coğrafyasını yansıttığı için Ordu’da yol yapmak, İç Anadolu'nun düz bozkırlarında yol yapmak gibi olmuyor. Dolayısıyla büyük bir mühendislik ile adeta Ferhat gibi dağları delmek gerekiyor. Bu sebeple güzergah boyunca farklı uzunluklarda toplam 15 km uzunluğunda 24 adet tek tüp tünel, 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük, toplam 243 metre uzunluğunda 5 adet köprü yapılıyor. Bittiğinde yaklaşık 1,5 milyar liraya mal olması beklenen yol 2019 yılı sonunda hizmete girecek. Hükümetimiz bu projeye çok büyük bir önem veriyor. Biz de bu projeyi bitirebilmek için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yol bittiğinde Ordu ili İç Anadolu ve oradan Akdeniz’e rahatlıkla uzanabilecek. Bu yol bana göre Ordu ili açısından en büyük projelerden biridir” dedi.


 

Son Güncelleme: 10.02.2018 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebrikler... 2018-02-10 21:47:29

Yollara emeği geçenlere teşekkürler...Yolların bitim tarihinde devreye girecek üretim hanelerinde düşünüldüğüne eminim...Yol varsa fabrikada vardır yol varsa üretimde vardır yol varsa ticarette vardır yol varsa eğitime ulaşmak çok kolaydır...

Avatar
Doğan S 2018-02-11 14:22:09

Süper!!!. Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz.