banner388

Karadeniz usulü "Lazboard"

Rize'de 11.'si düzenlenen Petran Kayak Şenliği'ne Lazboard damga vurdu.

Karadeniz usulü "Lazboard"

Rize'de 11.'si düzenlenen Petran Kayak Şenliği'ne Lazboard damga vurdu.

05 Şubat 2018 Pazartesi 09:46
Karadeniz usulü "Lazboard"

Rize'nin Meşe Mahallesi'nde bulunan Petran Yaylası'nda 11. Petran Kayak Şenliği düzenlendi. Amatör ve profesyonel kayak severlerin katıldığı şenliğe Lazboard damga vurdu.

200 yıldır kullanılan ‘üzme tahtası’, ’Petranboard’ ve 'Lazboard' ismi verilen kızaklarla yapılan yapılan kayağın ardından kayak severler kuzu etini de yiyerek enerji depoladı.

DOYASIYA EĞLENİYORLAR

Bölgede yaşayan Hızır Havuz, "400 yıllık bir tarihi var. Başlarda namaz seccadeleri üzerinde, tahta üzerinde kayılarak yapılan bir spordu. Daha sonraları 200'lü yıllara gelince ulaşım aracı olarak kullanılmış, ticari olarak merkeze inmede kullanılmıştı. Günümüzde artık gençlerin bir eğlencesi haline geldi. Eskiden buralarda kahvehane olmadığı için gençler birleşerek, 20-30 kişi burada kayardık. Şimdi de 11'cisi düzenlenen bir şenlik haline getirdik. Her yıl aynı tarihte şenliğini yapıyoruz. Güzel bir organizasyon, yurdun her köşesinden insanlar gelerek burada doyasıya eğleniyorlar" dedi.

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Şenlikte doyasıya eğlenen Ferhat İlişe ise, "400 yıldır yapılan bu ata sporunu geldik gördük ve şahit olduk. Bu sporu çok eğlenceli bulduk. Geçen yıllarda resimlerde, videolarda ve internette gördük ama gelip görmek çok güzel oldu. Bu organizasyonda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'deki herkesi bekliyoruz, buraya gelip görsünler. İnsanların burada kayarken ahşap kayaklarla nasıl kaydıklarını, ne gibi tehlikeler atlattıklarını görün ki bunun ne kadar zor bir şey olduğunu anlayalım. Gözlüklerle snowboard yapmaya benzemiyor. Biz buna tahtadan 'lazbord' diyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.