banner388

Karadeniz'de yunuslar silahla mı öldürüldü?

Karadeniz'de ölü bulunan yunusların silahla vurulduğu iddiasına flaş açıklama yapıldı.

Karadeniz'de yunuslar silahla mı öldürüldü?

Karadeniz'de ölü bulunan yunusların silahla vurulduğu iddiasına flaş açıklama yapıldı.

13 Nisan 2018 Cuma 19:23
Karadeniz'de yunuslar silahla mı öldürüldü?

Karadeniz'de 15 günde 50'ye yakın ölü yunus kıyıya vurdu. Tedirgin eden yunus ölümleriyle ilgili otaya çeşitli iddialar atıldı. Yunusların balıkçılar tarafından ateşli silahlarla vurulduğu iddiasıyla ilgili ise Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan açıklama yaptı.

Yunusların üzerindeki deliklerin leş yiyici kuşlar tarafından açıldığına dikkat çeken Arslan, "Karaya vuran ölü yunuslarda bazı delikle tespit edildi. Bazı arkadaşlar yapmış olduğu değerlendirmelerde balıkçıları burada zan altında bırakıyor çünkü kurşunla avlandı gibi ifadeler kullanılıyor. ’Balıkçılar yunusları katlediyor, vuruyor’; böyle bir şey yok. Şöyle söyleyeyim bu konu hakkında yunuslar balıkçıların denizlerdeki en kadim dostlarıdır. Evet, her ne kadar bize çok zararlar vermiş olsalar da bu gerçeği değiştiremeyiz. Onun için balıkçıları burada kamuoyunun gözünde küçük düşürücü ve rencide edici sözlerden kaçınmalı” dedi.

“SİLAH İLE ALAKASI YOK”

Denizde ateşli silah ile yunusu vurmanın neredeyse imkansız olduğunu ifade eden Arslan, "Yunusların üstündeki deliklere gelince de bilimsel bir veriye dayanmıyor ama bizim yıllardır bu tür olaylarla karşı karşıya kaldığımız için şunu söyleyeyim. Yunuslar öldükleri zaman uzun süre suyun üstünde kalıyor ve yırtıcı kuşlar ise bunu bir nimet görerek yemek adına gagalıyor ve bu delikler oluşuyor. Denizde kurşunla, pompalı tüfek ile yunusu vurmak çok zor. Bu delikler kurşunla alakası yok bunlar gaga deliğidir" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.