banner388

Karadeniz'de füze atışları yapıldı

Sinop'ta Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Roketsan) tarafından füze deneme atışları yapıldı.

Karadeniz'de füze atışları yapıldı

Sinop'ta Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Roketsan) tarafından füze deneme atışları yapıldı.

09 Mart 2018 Cuma 09:09
Karadeniz'de füze atışları yapıldı

Sinop'ta Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Roketsan) tarafından füze deneme atışları yapıldı. Sinop Emniyet Müdürlüğü bölgede geniş çaplı önlem aldı. Atışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından balıkçıların denize açılması yasaklandı.

Denemeler Milli Savunma Bakanlığına devredilen eski radar üssünde konuşlanan füze test atış alanında gerçekleştirildi. 6 Mart 8 Mart tarihleri arasında yapılan füze test ve eğitim atış faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

Soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amacıyla kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 35,5 ile en büyük hissedarı olduğu Roketsan tarafından yapılıyor.

Son Güncelleme: 09.03.2018 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.