banner388

Karacaları evinizde saklamayın

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü Ali Hıdır, vatandaşlara karaca uyarısında bulundu.

Karacaları evinizde saklamayın

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü Ali Hıdır, vatandaşlara karaca uyarısında bulundu.

09 Nisan 2018 Pazartesi 09:15
Karacaları evinizde saklamayın

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü Ali Hıdır, vatandaşlara karacalarla ilgili açıklamada bulundu.

Ordu'da karaca popülasyonunun yüksek olduğunu ifade eden Hıdır, "Karacalar kendi doğal ortamları haricinde insan yerleşimi ve insana karşı çok hassas hayvanlardır. Doğal hayatlarının dışında müdahale olduğunda yavrularını bırakıp gidebilirler. Karacaların özellikle bu doğum zamanında alt kesimlerde fındık bahçelerinde dahi doğum yaptığını görmekteyiz. Vatandaşlardan özellikle ricamız, bu yavrulara dokunmamaları. Hiçbir anne karaca yavrusunu doğaya bırakıp terk etmez, mutlaka insan müdahalesi olduğu için bir yerlere saklanmıştır. Bu yüzden yavruya dokunmadan oradan uzaklaşarak yavrunun annesi ile buluşmalarını sağlamaları gerekmektedir” dedi. 

Karacaları evde saklamayın diye seslenen Hıdır, "Kesinlikle yavru sahipsiz mantığı ile bu yavruları alıp milli parklara ve başka bir kuruma götürmemeleri gerekir. Vatandaşlarımızın, karacaları evlerinde saklayarak yetiştirmelerinin de yasak olduğunu bilmelerini istiyoruz. Doğal yaşamındaki karacalara müdahale etmesinler, bu canlılar oldukları gibi yaşasınlar” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
OrduOrdu HaberAli Hıdır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.