banner388

İŞKUR 2 bin 219 sözleşmeli personel alacak

İŞKUR, 2 bin 219 sözleşmeli personel alımı yapacak. İŞKUR resmi internet üzeri üzerinden yapılacak başvurular ile ilgili detaylar belli oldu.

İŞKUR 2 bin 219 sözleşmeli personel alacak

İŞKUR, 2 bin 219 sözleşmeli personel alımı yapacak. İŞKUR resmi internet üzeri üzerinden yapılacak başvurular ile ilgili detaylar belli oldu.

28 Haziran 2018 Perşembe 17:34
İŞKUR 2 bin 219 sözleşmeli personel alacak

İŞKUR, bin 78 büro personeli, bin 141 İş ve Meslek Danışmanı (İMD) olmak üzere toplamda 2 bin 219 personel alımı yapacak. Sözleşmeli olarak personel için başvuru şartları ve başvuru tarihi belli oldu.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan genel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Hala 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre çalışıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

İş Ve Meslek Danışmanı (İDM) : Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, lisans mezunu olmak, Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak, Halen Kurumda İDM olarak çalışmıyor olmaları gereklidir.  Ayrıca yapılacak olan İDM sınavına kadro sayısının 3 katı kadar aday değerlendirilip Sözlü sınava çağırılacaklardır.

Büro Personeli: Adayların büro personeli alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, Önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Halen 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesinde göre Büro personeli olarak çaışmıyor olmak, 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olduğu halde önlisans düzeyinde başvuranlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bunların atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Ayrıca adaylar 10 birim için tercih yapabilme haklarına sahiptir.

Adaylar başvurularını en geç 4 Temmuz 2018 tarihine kadar İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
Işkur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.