banner388

İşitme Engelli Ebeveynlerin Sorunları Çözüm Bulacak

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan bu yöntemle ebeveynler artık çocuklarını duyabilecek

İşitme Engelli Ebeveynlerin Sorunları Çözüm Bulacak

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan bu yöntemle ebeveynler artık çocuklarını duyabilecek

05 Ocak 2017 Perşembe 13:52
İşitme Engelli Ebeveynlerin Sorunları Çözüm Bulacak
İşitme engelli ebeveynler artık daha huzurlu olacak. Çünkü çocuklarıyla olan iletişimlerinde bu uygulama onların çok işine yarayacak.

Nedeni ise bu sistemle işitme engelli anne ve babalar bebekleri ağladığında hemen haberdar olabilecekler. Ve böylece engelli ailelere destek verilmiş olacak. Bu yöntemle titreşim ve ışık sayesinde bebeğin ağladığı kolaylıkla hissedilebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘’ Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin’’ projesi doğrultusunda ‘’ bebek sesi algılayıcısı’’ hediye ediliyor.

Konu hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ‘’ Bu teknolojik destekle ailelerin yaşamını kolaylaştırdık. Ben de bir anne olarak empati yaptığım zaman bunun ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu fark ettim. Bundan sonra Hasan bebeğimiz ağlamayacak. 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engellilerin önündeki engeli kaldırmak için bir değişim yaşanmaya başladı. Sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. En büyük iş yerel yönetimlerin, belediyelerin. Yaklaşık 2,5 yıl önce sistemi kurarken ’Engelli kardeşimizin önündeki her türlü engeli kaldıracağız’ felsefesiyle yola çıktık. Güçlü kurumsal alt yapı kurduk ve bu engelliler biriminin başına engelli birini koyduk. Bu önemli bir farkındalık. Bedensel, görme, işitme, zihinsel engeliler var. Her grubun ihtiyaçları, talepleri farklı. Toptan yaklaşırsanız birinin işine yarayan diğerinin işine yaramayabilir. Uzmanlaşmış çalışmalar yapmamız gerekiyor.'' dedi
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.