banner388

IŞİD'den korkunç talimat!

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum için terör örgütü IŞİD, sandıklara saldırı çağrısı yaptı.

IŞİD'den korkunç talimat!

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum için terör örgütü IŞİD, sandıklara saldırı çağrısı yaptı.

13 Nisan 2017 Perşembe 11:18
IŞİD'den korkunç talimat!

Bu çağrı üzerine polis harekete geçti ve birçok ilde operasyonlar düzenlenmeye başladı. İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, IŞİD'e yönelik olarak son bir haftada, 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 131 kişi gözaltına alındı, yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirildi.

IŞİD'in sandıklara saldırı çağrısı sonrası düzenlenen operasyonlarda Mersin’de 9 kişi, Kırıkkale'de 5 kişi gözaltına alınırken, Adana’da IŞİD ve El Kaide’ye üye olmak suçundan 10 kişi tutuklanırken, 8 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Mersin'de IŞİD'e yönelik olarak düzenlenen operasyon nedeniyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çalışmada halk oylaması sürecinin güvenli şekilde yürütülmesini engellemeye yönelik terör örgütleri ve bazı grupların provokatif eylemler düzenleyebileceği, DEAŞ'ın da tüm sandıklara saldırı düzenleme çağrısı yaptığı belirlendi. Bilgiler üzerine düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen Mersin il merkezinde Z.B, A.E, S.A.M, A.J.A, M.M. ve M.N, Mut ilçesinde A.A. ile Tarsus ilçesinde de A.T. ve E.E. olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Zanlıların üst ve ev aramalarında ise çok sayıda örgütsel olduğu değerlendirilen doküman, kitap, dergi ve dijital malzeme ile ruhsatsız bir av tüfeği ile fişekleri ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.

"'Evet' diyenler kâfir olacağı gibi 'Hayır' diyenler de kâfir olur"

IŞİD, geçtiğimiz günlerde bir dergide şu şekilde bir çağrıda bulunmuştu:

"Referandumda 'Evet' diyenler kâfir olacağı gibi 'Hayır' diyenler de kâfir olur. Müslümanların hiçbir şekilde seçim sandıklarına gitmemesi, o sandıklardan ve mekânlardan uzak durması, [oy kullananlara] düşmanlığını ilan etmesi gerekir. Tüm muvahhid kardeşlerimizden (…) tüm oy kullanma mekânlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin. Hem tağutları hem de referandumda oy kullanarak onlara ibadet eden tüm kâfirleri ve müşrikleri öldürün."

Son Güncelleme: 13.04.2017 11:27
Anahtar Kelimeler:
ışidReferandum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.