banner388
banner390
banner410
banner408

İnşaat işçisi 70 koyun istedi

Amasya'da inşaatta çalışan bir işçi evlenmek için vazgeçtiği çobanlık mesleğine devlet desteğiyle dönmek istediğini söyledi.

banner269

İnşaat işçisi 70 koyun istedi

Amasya'da inşaatta çalışan bir işçi evlenmek için vazgeçtiği çobanlık mesleğine devlet desteğiyle dönmek istediğini söyledi.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 09:13
İnşaat işçisi 70 koyun istedi

Amasya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçiren inşaat işçileri evlenmek için kendi meslekleri olan çobanlıktan vazgeçtiklerini söyledi. İnşaat işçileri kendi mesleklerine dönmek için devlet desteği istedi.

İnşaatta çalışan Küçük Kızılca köyünden Cuma Oğul, “Kızlar çobanlarla evlenmek istemiyordu. O yüzden biz de çobanlığı bırakmak zorunda kaldık. İnşaatlarda işe başladık” dedi. 

Kent merkezine taşındığını belirten 2 çocuk babası 38 yaşındaki Oğul, “1 Mayıs İşçi Bayramı'nı günlük yevmiyeci olduğumuz için kutlama şansımız yok. Askere gidene kadar koyun güderdim. Yaklaşık 150 koyunumuz vardı. Askerden geldikten sonra koyunculuğu bıraktım. İnşaatlarda çalışmaya başladım” diye konuştu. 


Evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Muzaffer Atasoy ise “Devlet bana 300 koyun değil 70 koyun versin. Sigortamı yatırsa, aylık bin 600 TL asgari ücretimi de verse ben bugün bu işi bırakır, çobanlığın peşine düşerim. Sabah saat 04.00'te, 05.00’te kalkan inşaat işçileri var İstanbul gibi büyükşehirlerde. Akşam 10’da, 11’de giriyor eve. Hiç çocuğunu görmeden bir hafta geçirenler var orada. Köyüne gelse çobancılığı yapsa en azından her gün çocuğunu görme şansı var” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.