banner388

İlk cemre ne zaman düşecek?

Kış aylarının sonuna gelinirken gözler cemrelerin ne zaman düşeceğine çevrilmiş durumda.

İlk cemre ne zaman düşecek?

Kış aylarının sonuna gelinirken gözler cemrelerin ne zaman düşeceğine çevrilmiş durumda.

19 Şubat 2018 Pazartesi 12:14
İlk cemre ne zaman düşecek?

İlkbahar aylarına sayılı günler kala gözler cemrelerin en zaman düşeceğine çevrildi. Doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemrenin birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Cemrelerin düşmesi ilkbaharın habercisi olarak değerlendirilir.

CEMRELER NE ZAMAN DÜŞECEK?

2018’de cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer. Her cemrenin düşüşüyle hava sıcaklığı artar, cemrelerin arasında ise sıcaklıkta küçük bir düşüş görülür.

BU KIŞ BEKLENEN KAR GELMEDİ

Türkiye genelinde son yılların en kurak günleri yaşanıyor. Şubat ayının sonuna yaklaşırken pek çok bölgede beklenen yağış görülmedi. Gözler ise kışın son günlerine gelinirken beklenen kar yağışının görülüp görülmeyeceğine çevrilmiş durumda. Meteoroloji, Şubat ayı içerisinde önemli bir yağışlı hava dalgasının beklenmediğini açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.