banner388
banner390
banner410
banner408

İlginç saksılar görenleri hayrete düşürüyor

Fatsa’nın turistik ilçelerinden olan Yalıköy Mahallesi’nde sokaklarda bulunan sıra dışı saksılar ve içlerindeki çiçekler görenleri şaşırtıyor.

banner269

İlginç saksılar görenleri hayrete düşürüyor

Fatsa’nın turistik ilçelerinden olan Yalıköy Mahallesi’nde sokaklarda bulunan sıra dışı saksılar ve içlerindeki çiçekler görenleri şaşırtıyor.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 09:19
İlginç saksılar görenleri hayrete düşürüyor

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı tatil amaçlı özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Yalıköy Mahallesi'nde küçük sokaklar, sıra dışı saksılar ve içindeki çiçekler görenleri şaşırtıyor. Mahallelilerin ana geçim kaynağı olan balıkçılığın yanı sıra turizm anlamında da kendine geliştiren Yalıköy Mahallesi, özellikle küçük sokaklarında bulunan tarihi evler ve bu evlerin dışını süsleyen ilginç saksılarla vatandaşların ilgisini çekiyor. 

“Pantolonlu saksıyı görenler şaşırıyorlar”

Evinin dışını sıra dışı saksılarla süsleyen Celale Karamustafa çiçekleri çok sevdiğini belirterek, “İnternette araştırmalar yaparken buna benzer saksılar gördüm. Ben de eski ne varsa evde onların hayat bulması adına içlerine toprakla doldurup rengarenk boyayarak saksıya çevirdim. Değişikliği çok seviyorum ve çocuklarımın yardımı ile evimin dışını çiçeklerle süsledim. Çok da beğenildi. Yöremizin güzelleşmesi için bu tür bir çalışma yaptım. Çevremizin temiz kalıp çiçeklenmesi için mücadele ediyorum. Pantolonlu saksıyı görenler şaşırıyorlar ve genelde bu ilginç saksımla fotoğraf çektiriyorlar. Farklı fikirlerim var ve çizmelerden ve farklı ayakkabılardan da saksılar yapacağım. Mahallemiz turistik bir mahalle olma yolunda ilerliyor. Tüm halkımızdan isteğim benim kadar duyarlı olmalarıdır” şeklinde konuştu.

“Doğa ile iç içe olan yerleri artık halkımız tercih ediyor”

Bu tür farklı saksıların mahallelerinde çok olduğunu belirten yöre sakinlerinden Lütfi Aydın, “Mahallemiz gerçekten doğasıyla, havasıyla çok güzel bir yer. Son yıllarda belediyenin desteği ile de daha da güzelleşmeye ve gelişmeye devam ediyor. Yöre sakinleri evlerinin tarihi özelliklerini koruyor ve dışına ise farklı saksılıklardan oluşan çiçeklerle süslüyor. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerde mahallemize turlar düzenliyorlar. Doğa ile iç içe olan yerleri artık halkımız tercih ediyor. Yalıköy Mahallesi'nde doğası bozulmasın mahallemizdir. Yabancı kişilerinde burada görmek bizleri yörede yaşayan vatandaşlar olarak mutlu ediyor” dedi. 

“Tamamen organik ürünler kullanıyoruz”

Özelikle Ordulu vatandaşların sıkça ziyaret ettiğini söyleyen Yalıköylü restoran işletmecisi Mehmet Karamustafa, “Yıllardır burada olmaktan ve yaşamaktan son derece memnunum. Tamamen organik ürünler kullanıyoruz ve insanları da en çok o mutlu ediyor. Denizimize gelerek burada onlara plaj hizmeti sunuyoruz. Tamamen her şey doğa ve tabiatla baş başa yaşıyor gelen vatandaşlarımız. Son yıllarda yerli turistlerde mahallemizde artış var. Bizler de güzelleştirme adına mahallemizi kendi imkanlarımızla çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Herkesi bu güzel memleketimizi görmeye davet ediyoruz” şeklinde ifade etti.

“Tüm doğallığını koruyor”

Malatya’dan Karadeniz’e tatil için geldiğini söyleyen Mehmet Aktaş isimli vatandaş ise, “Ülkemizin birçok tatil beldesini ve ilini gezdim. Bu yıl ise Karadeniz Bölgesi'nde tatilini geçirmek istedim. Samsun-Ordu ve Trabzon’a kadar turumu devam ettireceğim. Fakat özellikle Fatsa Yalıköy Mahallesi beni çok etkiledi. Doğasıyla, denizi ile gerçekten kafa dinlemek için on numara bir yer. Burası ayrı bir yer oldu bizim için ve bundan sonra da tatil planlarımı bu bölgede geçirmeyi planlıyorum. İnsan elinin az değmiş tüm doğallığını koruyor. Yöresel lezzetleri ile gerçekten insanda büyük bir yer bırakıyor. Ben tüm Malatyalı hemşehrilerime buranın güzelliğini bahsedeceğim” diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.07.2018 10:02
Anahtar Kelimeler:
OrduFatsaSaksıOrdu Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halan 2018-07-09 09:51:17

Turistlik bölgelerde 10 yıldır var samsuna yenimi geldi

Misafir Avatar
coşkun bey 2018-07-09 10:38:31 @Halan

Haberi nasıl okudun?

Beğenmedim! (0)