banner388

İhracat Rakamları Açıklandı

Türkiye’de ihracatta gerçekleşen rakamlar açıklandı.

İhracat Rakamları Açıklandı

Türkiye’de ihracatta gerçekleşen rakamlar açıklandı.

01 Mart 2017 Çarşamba 13:51
İhracat Rakamları Açıklandı

Buna göre, geçen yılın Şubat ayına göre ihracat yüzde 5.22 artarak 11 milyar 296 milyon dolar oldu

Zeytin-zeytin yağında artış gözlendi

Son bir yıla bakıldığında ihracat rakamlarında yüzde 2.6 değerinde bir artış görülüyor. Rakam ise 143 milyar 218 milyon dolar. En önemli artış zeytin ve zeytin yağı sektöründe meydana gelirken bu oran yüzde 82 seviyelerinde.

Yılın ilk iki ayında değer bazında en fazla ihracat artışı; 804 milyon dolarla otomotiv, 447 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri ile 430 milyon dolarla çelik sektöründe oldu.

133 ülkede artış sağlandı

İhracat pazarlarındaki duruma bakıldığında 133 ülkeye yapılan ihracatta artış sağlanırken 96 ülkede ise ihracat oranlarında azalmalar meydana geldiği görülüyor.

Şubat ayında en dikkat çekici artışlar Çin, İsrail ve ABD’ye ihracatlarda yaşandı. Bu ülkelere ihracatlar sırasıyla yüzde 67, 27.8 ve 26.5 artış olarak gerçekleşti. Yılın ilk 2 ayında yüzdesel bazda en yüksek ihracat artışı, yüzde 139 ile Malta ve yüzde 112 ile Singapur’la yakalandı.

Sakarya dikkat çeken il oldu

En fazla ihracat yapan ilk 10 ilden Sakarya yüzde 167 ile ihracatını en hızlı artıran il oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.