banner388
banner390
banner410
banner408

İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplumsal olaylarda kayıt yasağıyla ilgili CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Soylu, "Emniyet Genelgesi Anayasaya aykırı değil" dedi.

banner269

İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplumsal olaylarda kayıt yasağıyla ilgili CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Soylu, "Emniyet Genelgesi Anayasaya aykırı değil" dedi.

02 Mayıs 2021 Pazar 18:59
İçişleri Bakanı Soylu: Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Anayasa'nın 20. maddesi çok açık. Herkesin kendine ait bir fikri olabilir ama bu tip tartışmalar üzerinden siyasal konumumuza göre bir değerlendirme yaparsak biraz doğruyu bulmakta zorlanırız düşüncesindeyim. Bizim yaptığımız her şeye 'Bunlar zaten yanlış yapıyorlar, Anayasa'yı ihlal ediyorlar, hukuku ihlal ediyorlar' bakışını düzeltme imkanımız söz konusu değildir. Kişisel Verileri Koruma Kurulu var. Biz bu kuruldan görüş almadan, değerlendirme almadan, bu konularda hiçbir adım atmayız. Burada 2 ayağı var. Birisi kişisel verileri koruma ikincisi de Anayasa'nın 20. maddesindeki özel hayatın gizliliği esasını ortaya koyar. Anayasa'ya aykırılık kesinlikle söz konusu değil. Genelge İçişleri Bakanlığı'nın değil, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesidir. Bu basın özgürlüğünü engellemez. Basın çekme özgürlüğüne sahiptir ve çeker. Sayın Kılıçdaroğlu siyasi olarak bu demokrasiye aykırıdır diyebilir ama Sayın Kılıçdaroğlu burada bir ölçü koyabilecek bir kişi değildir. Bunun demokrasiye aykırı olup olmadığının yerleri vardır. Orada Danıştay vardır, diğer tarafta Kişisel Verileri Koruma Kurulu vardır. Güvenlik özgürlük için vardır. Kişinin hürriyetinden başka hiçbir denge söz konusu değildir. Burada ne Anayasa ne de demokrasi ihlali vardır.

Kaynak: cnnturk.com
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-05-02 23:28:20

Senin polisin vatandaşa şiddet uygulayacak , hakaret edecek , tehdit edecek , orantısız güç kullanacak ve korunacak, ama bunu kayıt altına almak suç olacak. Bana asıl amacınızı anlatın bi hele!...

Avatar
vatandas 2021-05-03 11:02:27

haksız haklı da olsak görüntü almak yani delil için kayıt yapmak yasak bu kadar yani

Avatar
55 2021-05-03 11:31:32

daha sende bıtdın gozumden dusdun daha sıze oy yok e y t cıkaramadınız

Avatar
Atsız 2021-05-03 13:05:22

Polisin adam dövmesi, insanlara kaskla vurması özel hayat mıdır Sayın Bakan? İyice saçmalamaya başladınız.

Avatar
Cemalettin Özcan 2021-05-03 15:38:31

Tekel Bayilerinin kapatılması da Anayasaya aykırı değil mi?Bu tam kapanmada Tekel bayileri açlıktan olsunler mi?Bu esnafa yazık değil mi?

Avatar
Anayasa babayasa 2021-05-03 16:03:19

Sizin zaten hangi işiniz anayasaya aykırı ki.anayasaya aykırı değil deyince aykırı olmuyor.ama her ne hikmetse anayasa mahkemesi birçok çıkardığımız kanunda anayasaya aykırı diye iptal kararı veriyo.o zaman birşeye anayasaya aykırı değil demek yetmiyor demekki.