banner388

Hükümetten Kıdem Tazminatı Konusunda Açıklama Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda merak edilenlere açıklık getirdi

Hükümetten Kıdem Tazminatı Konusunda Açıklama Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda merak edilenlere açıklık getirdi

10 Mart 2017 Cuma 15:29
Hükümetten Kıdem Tazminatı Konusunda Açıklama Geldi

Çalışanın haklarını güçlü bir fonda tutalım

Kıdem tazminatı konularında çıkan söylentilerle sistemin kurulamayacağını söyleyen Müezzinoğlu, 11 milyon çalışan olduğunu bunların yüzde 85’lik bir bölümün kıdem tazminatından istifade edemediğini belirterek çalışan kişinin hak ve hukukun çalıştıran kişinin değil de güçlü bir fonda tutulması gerektiğini ifade etti

Çalışan hakkını fonda istediği zaman görebilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘’Ve o çalışan ihtiyaç duyduğunda veya hak ettiğinde üç ay çalışmıştır, altı ay çalışmıştır, altı sene çalışmıştır, 16 sene çalışmıştır, orada hakkının ne kadar olduğunu bilecek, görecek ve onu ne zaman istiyorsa değerlendirecek. Çünkü o onun hakkıdır.

İşçi ve iş verenin hakkını koruyan bir kıdem tazminatı fonu

Dolayısı ile bu anlamda emeğin hakkını koruyan, emeğin hakkını merkeze alan, emeğe zemin hazırlayan, işverenin de bu anlamda 10 yıl sonra karşısına işte 10 milyon kıdem tazminatı ödeme mecburiyeti çıktı. Veya ödeme koşulları çıktı, ödeyemiyor. Kim mağdur oluyor, işçi mağdur oluyor. İşveren de mahcup oluyor. Dolayısı ile işçinin de, işverenin de hak ve hukukunu koruyan kıdem tazminatı fonu. 1975’te çıkan İş Kanunu bize fon kurulmasını öneriyor.

İşçinin mağdur olduğu bir sistemde işverenlerin rahatsız olmasını gerektirecek bir durumun olmadığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu fona işçi ve işverenlerden talep olduğunu sendikaların ise olumsuz baktığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.