banner388
banner390
banner410
banner408

Hükümet O Ücrete Artış Getirdi

Hükümet, evde yaşlı ve engelli insanlara bakanlara ödediği ücrete zam yaptı

banner269

Hükümet O Ücrete Artış Getirdi

Hükümet, evde yaşlı ve engelli insanlara bakanlara ödediği ücrete zam yaptı

10 Ocak 2017 Salı 14:27
Hükümet O Ücrete Artış Getirdi

Hükümet, evde yaşlı ve engelli insanlara bakanlara ödediği ücrete zam yaptı. Daha önce 924 TL olan bakım parasını yüzde 8’lik zamla 1000 liraya çıkardı.

Engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç insanlara evde bakanlara bakım parası ödüyor. Ödediği bu rakam yeni yılla birlikte 1000 lira oldu. Çoğu kişinin habersiz olduğu bu uygulamada şu ana kadar 500 bin kişinin yararlandığı uygulamada 4 milyar liraya yakın ödeme yapıldı.

Hükümet evde bakım aylığı alan 500 bin  kişinin emekli olmasını sağlayacak ve bu yıl çıkması planlanan bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu bakım ücretini bakıma muhtaç olan kişinin eşi, çocukları, çocuklarının eşi gibi birinci derece yakınları alabiliyor. 




Kaynak: TürkiyeGazetesi

Anahtar Kelimeler:
EngelliYardımYaşlıBakım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.