banner388
banner390
banner410
banner408

Horoz yumurtladı!

Sinop'da bulunan bir horozun yumurtlaması şaşkınlığa neden oldu.

banner269

Horoz yumurtladı!

Sinop'da bulunan bir horozun yumurtlaması şaşkınlığa neden oldu.

05 Mart 2018 Pazartesi 09:52
Horoz yumurtladı!

Sinop'un Kılıçlı köyünde bir horuzun yumurtladığı iddia edildi. Horozun yumurtladığını duyan ve gören herkes şaşkına döndü.

Veteriner Hekim Hakkı Apaydın, konuyla ilgili açıklama yaparak "Horozun yumurtlaması da mümkün değil" dedi.

Horozun çift cinsiyetli olabileceğini belirten Apaydın, "Bir dişi hayvanda olur. Horozda olması mümkün değil. Bence bu olayın olması aynı insanlarda olduğu gibi çift cinsiyetlilik olabilir. Dişi organı rudumente kalmıştır. Fazla gelişememiştir. Böyle bir sonuç doğurmuş olabilir. Büyük ihtimalle bu yumurtanın sarısı yoktur zaten. Yani yumurtanın hücre çekirdeği olan yumurtanın sarısı da yoktur. Başka da bir yorum yapamıyorum. Horozun yumurtlaması mümkün değil. Yumurtlama olayı için dişi üreme organları ve dişi organları gerekir. Bu da bir horoz da olması mümkün değil. Ha görünüş olarak horoza benzer ama içerisinde bünyesinde dişi hormonları ve dişi organları taşıyabilir. Böyle bir olay olabilir. Bunu üniversitelerde incelenmesi gerekir. Yani üniversite doğum ve replikasyon ana bilim dallarında incelenebilir yani. Horozun geninin incelenmesi lazım. Genin de erkek mi dişi mi bunun bir kere belirlenmesi lazım. Gen yapısı incelenmesi lazım. Sonra üreme organları incelenmesi lazım. En iyi sonucu oradan alırız. Şimdi bazı araştırmalar mesela, İngiltere’de bilim adamları da bu konuda araştırma yapmışlar. Diğer hayvanlar gibi değil tavuklar cinsiyet gelişimi. Daha farklı. O yüzden üniversite hocalarımızdan bir görüş alırsanız çok daha iyi olur. Yani diğer hayvanlara göre tavuklar da cinsiyet gelişimi biraz daha farklılık arz edebiliyor” diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.03.2018 10:10
Anahtar Kelimeler:
SinopHorozSinop Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.