banner388

Hollanda'da Seçim Bitti! Sonuç Koalisyon

Dün Hollanda’da yapılan genel seçimlerde 13 milyon seçmen sandık başına gitti

Hollanda'da Seçim Bitti! Sonuç Koalisyon

Dün Hollanda’da yapılan genel seçimlerde 13 milyon seçmen sandık başına gitti

16 Mart 2017 Perşembe 11:36
Hollanda'da Seçim Bitti! Sonuç Koalisyon

13 milyon seçmenin 150 milletvekili seçmek için dün oy kullandı. Genel seçimlerin yapıldığı Hollanda’da vatandaşlar sandık başına gitti. Dün yapılan seçimde katılımın yoğun olduğu belirtildi.

10 sandalye kaybetmesine rağmen zaferin adı Halk Partisi

Sandıklar kapandıktan sonra sayım başladı ve resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan zaferle ayrılan Halk Partisi oldu. Oylamadan birinci parti olarak çıkan Rutte, son gerçekleştirilen seçime oranla 10 sandalye kaybetti.

Seçim sonuçlarında en çok kaybı hükümetin ortağı olan İşçi Partisi yaşadı. Sandalye kayıp sayısı 38 olarak belirlendi.

Koalisyon hükümeti kurulacak

Sandıktan çıkan sonuçlar herhangi bir partinin tek başına aday olamayacağını ortaya koyarken koalisyon hükümetinin kurulacağı düşünülüyor. Daha önceden koalisyon kurulması fikrine sıcak bakmayan Rutte’nin bu sonuçlar ışığında zorunda kaldı gibi görünüyor. Rutte, 3 parti ile koalisyon kurmak zorunda.

Son Güncelleme: 16.03.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.