banner388

Hatay yangını ile ilgili 4 kişi yakalandı!

Hatay'da meydana gelen büyük yangın kontrol altına alınırken olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Hatay yangını ile ilgili 4 kişi yakalandı!

Hatay'da meydana gelen büyük yangın kontrol altına alınırken olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

10 Ekim 2020 Cumartesi 20:23
Hatay yangını ile ilgili 4 kişi yakalandı!

"KONTROL ALTINDA"

İncelemelerinin ardından kameraların karşısına geçen Pakdemirli, yangının tam olarak kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, "Yangına bir uçak, 5 helikopter, 188 arazöz, 25 iş makinesi ve bugün yapılan takviyelerle beraber 750 personelin müdahale ettiğini söyleyebilirim. Bu da bizim toplam orman gücümüzün yaklaşık yüzde 10'u" ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Yangının doğal yollardan çıkmadığı konusunda şüphelerin olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Valiliğimiz çok yönlü soruşturuyor, 4 şüpheli gözaltında." dedi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları;

"Burada etkilenen fabrikalarımız var, iş yerlerimiz var, evler var, tarlalar ve araçlar var. Belirli yerlerde hayvanların etkilenmesi söz konusu.

Bunlarla ilgili de özellikle hem tarımsal araziler hem de hayvanlarla ilgili konuda da Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz gerekli tespit çalışmalarını Valilikle koordine ediyor olacak

Dün akşam itibarıyla baktığımızda 300-400 hektar olabilir gibi görmüştük ama bugün itibarıyla bu hesabın üzerine gitmedik. Burada öncelik, yangının söndürülmesiydi.

Bunların hepsinin hesaplarını yapıyoruz, en yakın zamanda hem Avrupa Yangın Birliğine hem de internet sitemizde bunları yayınlıyor olacağız .

Çok büyük bir yangın değil ama özellikle bizi korkutan kısmı meskun mahale yakın olmasıydı."

Anahtar Kelimeler:
HatayYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayla kutman 2020-10-10 23:41:23

italatcitarim bakanimiz olay yerinde yakinda sondururler..ulkenin en verimli topraklarindan birinin oldugu yer..bakalim altinda ne cikacak.neler yapilacak yanan yerlere..