banner388

Gürcistan'dan Türkiye'ye teşekkür

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, manastır restorasyonunda büyük payı bulunana Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Gürcistan'dan Türkiye'ye teşekkür

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, manastır restorasyonunda büyük payı bulunana Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

25 Mayıs 2018 Cuma 23:38
Gürcistan'dan Türkiye'ye teşekkür

963-973 yılları arasında Erzurum'da inşa edilmiş Tao-Klarceti bölgesindeki Gürcü Krallığına bağlı manastır Gürcistan hükümeti topltantısında müzakere edildi. Manastır ile ilgili açıklama yapan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, "Oşki Manastırı’nın minaresinin tamir etmek için tarihi süreç başlıyor, Oşki Manastırı’nın projesi Gürcistan makamları ile Türk hükümeti arasında 23 Mayıs 2017'de imzalandı ve kültürel işbirliği programı çerçevesinde uygulanacak” şeklinde konuştu.

Restorasyon aşamasında Türk ve Gürcü ustaların birlikte çalışacaklarını ifade eden Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, "“Türk tarafı, ilk etapta, Oşki Manastırı’nın minaresini güçlendirmeye başlayacak, daha sonrasında ise tarihi yapının restorasyonunu gerçekleştirecek” diye belirtti.

Mihail Giorgadze'ye yapılan çalışmalar nedeniyle Kültür ve Spor Bakanlığına teşekkür eden Gürcü Başbakan KvirikaşviliBu adımlar için Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etmek istiyorum. İki ülke arasındaki mevcut dostluk ilişkilerinin daha da güçlenmesi için stratejik ilişkilerimizin ve ortaklıklarımızın da artırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.